kromka: Siema
Potrzebuje informacji jak narysować wykres funkcji y=
√|x|-1
Proszę wytłumaczcie mi jak to zrobić
27 lis 16:13
kromka: proszę pomóżcie mi to zrobić to bardzo ważne
27 lis 16:52
Olek:
chyba y
2 = I xI -1
np x= 1 to y
2 = 0 y=0 (1,0)
dla x = - 1 y =0 (-1,0)
x= 2 y
2 = 1 (2,1) (2, -1)
x= 5 y
2 = 4 (5,2) (5,-2)
x= 10 y
2 = 9 (10, 3) (10, - 3)
x= 17 y
2 = 16 (17, 4) (17, - 4)
x=3 y
2 =2 (3,
√2) (3, -
√2
itd. ......... chyba tak jakoś
27 lis 17:52
kromka: mógłby ktoś to potwierdzic/zaprzeczyć i ewentualnie umieścić tu wykres narysowany?
27 lis 20:35
Olek:
A kromki z szynka Ci nie podać

jak Ci wykres narysować bierz sie i rysuj jak masz
podanych tyle punktów jeszcze x< 0 wstaw w podobny sposób


Siema



!
27 lis 22:14
kromka: ale jestes pewny ze dobrze to zrobiles?
27 lis 22:42
Olek: A masz w programie pochodne funkcji

?
jak nie to tylko tak
27 lis 22:48
o_O: yyy wg mnie to pownienes zaczac od y=
√x rysujesz wykres tej funkcji a potem go kolejno
przekształcasz

|x| potem translacja o wektor [1,0] ... nie wiem czy to jest dobra
kolejnosc

ale napewno to zadanie trzeba zrobic w podobny sposób
27 lis 23:07
kromka: Olek mam bo mam matmę rozszerzoną

o
O Właśnie w podobny sposób robiliśmy na lekcjach

Nie wiecie jaka jest prawidłowa
kolejność?
27 lis 23:15
o_O: yy chyba jednak najpierw translacja o wektor [1,0] a potem |x|
27 lis 23:20
kromka: ok dzieki

napisze czy dobrze
28 lis 07:07
karloz: 48 - i tyle w temacie
28 lis 16:21