LOLO: Oblicz pole trójkąta, gdy dane są jego dwa katy ostre A i B oraz obwód równy 2p.
met: suma dowolnych dwóch sposrod trzech liczb a, b, c jest liczba parzysta.Uzasadnij, ze te liczby sa calkowite.
Klaudia: f(x)= x2 - 4x w przedziale <3,4>
Efka: Napisz równane okręgu o środku S=(10,-3) stycznego do prostej o równaniu y=-3/4x+2
magdara: Witam. Mam taki problem... Wlasnie pojawily sie zadania, ktore mam zrobic na cwiczenia ze
HUNTER: 1) (~a V ~d V b) (d V b~w) (a~w V ~aw) (~d V ~g) (b (w V d) (~w V ~dg)) = 1
marjolus: A=<1;5> B=<4;8>
fadusia: może mi ktoś sprawdzić
marlena: podaj okres zasadniczy funkcji g(x)=cos4x+sin6x+1. odpowiedz uzasadnij, pomocy
monika: oblicz wartosc wyrazenia tg5x*tgx jeżeli cos6x / cos4x = 1/3
Klaudia: Rozłożyć wielomian na czynniki : kolejne dwa wielomiany z ktorymi mam kłopot... To zadanie polega na rozbijaniu np x3 zapisać jako 3x3-2x3 i wtedy pogrupować.
kaka: Podać jawny wzór na Sn oraz udowodnić indukcyjnie jego poprawność: a n = - 3a n-1 +2a n-2 , a 0 = 1, a 1 = 2
K.: lim (1+1/3n)2n+2 Proszę o pomoc z góry dziękuje
kaka: Podać jawny wzór na Sn oraz udowodnić indukcyjnie jego poprawność:
damorka: Bardzo ważne! Pomóżcie !
Asica: I jeszcze jedno zadanko z mojej ulubionej kategorii : " ostrosłupy, słupki i słupeczki" Oblicz pole powieszchni czworościanu foremnego o krawędzi √2
Wredny: x4 + 81
tilade: witam proszę o pomoc
Artek: O jaki kąt obraca się minutowa, a o jaki godzinowa wskazówką zegara: a) w ciągu pół godziny b) w ciągu 20min
Klaudia: Proszę o pomoc w rozłożeniu tego wielomianu na czynniki..
Asica: Znajdź liczbę dwucyfrową taką, żeby suma jej cyfr wynosiła 9 i żeby po przestawieniu cyfr w tej liczbie otrzymać liczbę, która stanowi 5/6 danej liczby
Milka: Czy mógłby mi ktoś wskazać błąd, w przedziałach, bo nie wyszły mi jak trzeba... tg2 (arcsinx )>1
damorka: 4 sinxcos2x= sinx Jak to to rozwiązać?
natasza: sinα(tgα+ ctgα)=1(tu jest kreska ułamkowa)cosα
Nevermind: kostka do gry jest zucana dwa razy. Oblicz prawdopodobienstwo wydarzenia ze suma tych oczek bedzie 6 wynik musi wyisc 5/36
lala: lwiątko w biegu porusza się z prędkością 36 km/h. W jakim czasie przebywa odległość jednego metra?
Cuś: Brak mi wiedzy o algorytmie takich wyliczeń..... sin(arccos (-1/3)) i lipa
Anna: Suma dwóch liczb x i y równa jest 2√6, ich różnica zaś 2√3. Oblicz wartość liczbową wyrażenia x/y.
Anna: W trapezie równoramiennym kat ostry ma miarę 60o, a długość ramienia 4cm. Na dłuższej podstawie zbudowano trójkat równoboczny o boku równym tej podstawie, tak, że otrzymano
Justa: |x-1| + |x+1| = 10
tmmariano: 2*12+3*22+4*32+.....+n(n-1)n2+(n+1)n2=[n(n+1)(n+2)(3n+1)]/12
miskaa: w kole narysowano dwa promienie tworzac kąt 120 stopni. Końce tych promnieni są jednoczesnie koncami cieciwy o długości 4 √3.oblicz pole koła
Kootkaa: Oblicz: a) (13x+2y+2)-(24x-7+27)=
michalllllll: hej pomocyyyyy (((((((((
ooo!!: pomoże ktoś y=f (x)
domi: 5-2x/ x+4 ≥-3 proszę o wytłumaczenie krok po kroku
Źle....: Próbowałam na wszystkie sposoby i ciągle nic mi nie świta..... sin54 - sin18 =1/2 Jak to wykazać?
muniek: proszę o pomoc, bo nic nie kumam jak to zrobić oblicz granicę
muniek: zbadaj czy ciągi są ograniczone i monotoniczne: {an} gdzie an=n/32
AnkA: wyznacz funkcje f o g , oraz g o f, gdy f,g: R→R określone są nast.
AnkA: niech f,g :R→R będą funkcjami o wzorach f(x)=x2+1, g(x)=2x-3 utwórz zalożenie: f o g , oraz g o f
AnkA: niech h:R2→R2 będzie funkcją h(x,y)=(x+2y,3x-y) wykaż że h jest bijekcją i wyznacz funkcje odwrotną h-1
E: Mam pytanie.. znalazłam taki zapis: 4a/b =7
Basia: Do DwóchKropek
ulaat: Nieskończony ciąg liczbowy (an) jest określony wzorem an = 2- 1/n, n=1, 2, 3,.... a) oblicz, ile wyrazów ciągu an jest mniejszych od 1,975
ulaat: Dany jest ciąg (an) o wyrazie ogólnym an=(5-3n)/7 n=1,2,3,.... a) sprawdź na podstawie definicji, czy ciąg an jest ciągiem arytmetycznym