HUNTER: 1) (~a V ~d V b) (d V b~w) (a~w V ~aw) (~d V ~g) (b (w V d) (~w V ~dg)) = 1
2) (~b~c~d V ~b~c~e V ~a) (~d V e) (~b V ~e) (~f V g) (~h V ~f V a) (~h V f V ~e)
(~g V d V h) (~b~c~e V ~b~ca V ~g) = 1
3) (~a V w) (d V e) (w~g V ~wg) (dg V ~d~g) (~e V ad) = 1
4) (~b V c) (~a V b V d) (~b V a V ~d) (~c~d V a V b) = 1
~ - negacja
V - alternatywa
pomiędzy nawiasami i zmiennymi gdzie nie ma znaku występuję koniunkcja
Chodzi mi o doprowadzenie tego do jak najprostszej postaci krok po kroku z góry dziękuję.
26 lis 21:19
asia: pomożesz jestem sprzodu
6 gru 18:40
asia: geometria
6 gru 18:41
ela: y=-2x+3
4 mar 21:48