matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Efka:
Napisz równane okręgu o środku S=(10,-3) stycznego do prostej o równaniu y=-3/4x+2
26 lis 21:55
Emi:
oblicz d --- odległość s od prostej ze wzoru i to d =r i już prosto napiszeszrównanie okręgu w postaci środkowej ok
26 lis 22:47