matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
muniek:
zbadaj czy ciągi są ograniczone i monotoniczne: {a
n
} gdzie a
n
=n/3
2
{b
n
} gdzie b
n
=(2n=1)/(3n+5) {c
n
} gdzie c
n
=
√
4n
2
+3
-2n
26 lis 13:18
muniek:
help
! jak to rozpisać? a jak zapisać?
26 lis 20:44