natasza: sinα(tgα+ ctgα)=1(tu jest kreska ułamkowa)cosα
26 lis 18:40
damorka: trzeba udowodnić tożsamość?
26 lis 18:42
natasza: tak zapomniałam dopisać
26 lis 18:43
damorka: 
to bedzie tak (zamiast α bede pisac x)
L= sinx(sinx/cosx + cosx/sinx)= sin kwadrat x/ cosx + cosx = (1-cos kwadrat x ) / cosx
+ cosx = 1/ cosx - cosx + cosx = 1/cosx = P
W miarę zrozumiale napisałam?
26 lis 18:48
natasza: jest ok wielkie dzieki
26 lis 19:08
kuba: udowodnij tozsamosc: plz szybko
(1-sin x)(1+ sin x)-cos<do kawdratu>x
oraz
1+ctg<do kwadratu> x = 1 kreska uł. przez sin <do kawdartu> x
27 lis 08:14
kuba: i jeszcze jedna zad trzeba obliczyc:
*-stopnie a zarazem mnozenie
tg10* * tg60* * tg80*=?
2sin30* + 3cos60* - 4tg45*=?
cos<do kwadratu70*+ cos<dokwadratu>20*=?
27 lis 08:24
kuba: zostalo mi pol h do szkoly prosze szybko
27 lis 08:25
kuba: zadanka 2 ostatnie

obl pole i obwod trapezu rownoramiennego, ktorego dluzsza podstawa ma 16cm ramie 6cm i
kat ostry trapezu ma miare 60*
w trapezie prostokatnym kat ostry ma miare 45* krotsza przekatna ma dlugosc 10cm a wys
8cm. obl pole i obwod
27 lis 08:27