snopka: Czy mogę zadanie tak rozwiązać: Oblicz granicę
paweł 1010: prosze was kto może niech rozwiąże mi ! zadanie z a, b, c, d
snopka: √2*4√2*8√2*...* p2n{2}. oblicz granice bardzo proszę o pomoc, szczególnie o rozpisanie samego początku.
paweł 1010: fatwę zadanie ale chce znać wasze zdanie i potwierdzenie podchwytliwe
enter105: zrobiło się zamieszanie więc dodaję zadanie jeszcze raz... problem tkwi w tym, że próby jego rozwiązania okazały się błędne... Basiu, nawet po poprawieniu pomyłki w obliczaniu
enter: Basiu zerknij jedno zadanko niżej enter "enter: Wyznacz te wartości parmateru m dla którychę
karmnik: Oblicz granicę ciągu: √n+1 - 1
enter: siedzę nad tym od godziny i nie widzę błędu... proszę, zerknij, sama napisałam rozwiązanie...
enter: Basiu ratuj ENTER! błagam!
Karol: Witam, w takiej książce od matematyki mam podany przykład interpretacji geometrycznej wartości bezwzględnej dla nierówności |x - 3| < |x + 1|. po zapisaniu modułu sumy w
Agi: Dane są zbiory: A={x: x∈R i x2≤4x} B={x: x∈C i x2 - 7x+4 ≥3x2-5x} Wyznacz zbiory A,B,A U B,
enter: zajrzyjcie błagam do enter!
Secia93: oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego o wszystkich krawędziach a=4
ja: jest ktoś z 3 gimnazjum ipisze jutro prubne
Basia: Lambda ! Anmario Jakub Zajrzyjcie do "Male". 3 zadanie. Kompletnie nie mam pomysłu
mm4: znajdz odcinek, dla ktorego prosta 10x+20y+30=0 jest symetralną
enter: Wyznacz te wartości parmateru m dla których a) zbiór rozwiązań nierówności mx2-x+1-m<0 zawiera się w zbiorze rozwiązań nierówności
konrad: Pomocy Kwotę 250tys zł podzielono na 2 części w ten sposób,że połowa różnicy tej części była równa piątej części większej z nich. Na jaką część podzielono tą kwotę?
darek: oblicz pole i objętość stożka wiedząc że promień ma 7cm ,tworząca 10cm , wysokość ma 6cm
krzys : Bardzo prosze o pomoc. jak to rozwiazac a-(250-a):2=a:5
iwona: Wyznacz asymptoty funkcji: a) y=e1/x -x, b) y= x*e2/x +1
ola 19: a-(250-a):2=a:5
kasia 18: Jak rozwiązać ta nierównosc
Rafał 15: Hej.: Jeszcze raz proszę o pomoc!
Ewcia: Podaj ilustracje graficzna układu: (x+2)d o kwadratu+(y-1)do kwadratu =25 y=-x+6
Paula: 1. a) Ile boków ma wielokąt foremny o kącie wewnętrznym 160?
Anka: Objetość graniastosłupa prawdidłowego czworokatnego wynosi 27√2. Przekątna graniastosłupa jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod katem 45o. Oblicz pole
Ewcia: Napisz równanie okręgu współśrodkowego okręgiem o i przechodzacego przez punkt P, gdy: O:x do kwadratu +y do kwadratu-6x+2y+5=0
Ewcia: Pole rombu jest równe 20cm do kwadratu. Wiedzac , ze A=(1,1) C=(3,5). Oblicz obwód rombu.
pomoc: Dany jest trójkąt równoramienny. W trójkącie wpisano koło i obrócono koło względem osi symetrii o 180 stopni. Oblicz Pc i V powstałej kuli?
mathew: -6-5y2=0 rozwiązać w liczbach zespolonych
Male: Rozwiąż równości i nierówności: 1) 2tgx + 3ctgx + 5 = 0
Rafał 15: Z trzech okręgów o środkach A,B,C, każdy jest styczny zewnętrznie do dwóch pozostałych. Znając odległości AB=8cm BC=6cm AC=10cm, oblicz promienie tych okręgów. Sporządz
Mickej: Pisał ktoś dzisiaj rozszerzona próbna z matmy?
paweł 1010: pomóżcie mi proszę . kto może niech zerknijcie i pomyśli a jak ktoś wie niech rozwiąże
ewka: proszę pomóżcie mi
paweł 1010: jeżeli ktoś jest dobry z fizyki niech pomoże bo fizyka i matematyka to prawie to samo
paweł 1010:
kasia 18: n = n/3+4 + ((n-(n/3+4) )/2 + 3) + 17
Kris_garg: witam, czy ktoś wie jak wyznaczyć an mają dane S=n(2n-3), a1=S1= -1 ?
Greatwhite: witam wszystkich matematykow tu człowiek który nie ma problemu z całkami i pochodnymi a nie jest pewien co to obraz funkcji i kiedy funkcja jest "na" zaległości z liceum a
mietek 45: XXIV - 1 OBLICZ A) 4-1*16-32*16-1-64*32-1
a: lim (x2-1)/(x-2) x⇒2
enter: gdzie robię błąd, proszę o sprawdzenie i poprawione rozwiązanie
enter: dla jakich wartości parametru m rozwiązanie układu równań jest tylko jedna para liczb (x,y) taka, że x>0 i y<0
enter: Basiu zerknij na zadanie ENTER... albo ktokolwiek inny
Kaśka : Pomóżcie
janol: Wykazac za pomoca indukcji matematycznej:
lolek: hej mam pytanie jeśli mam prosta np o równaniu y=4 to jaki będzie wzór prostej kierunkowej