matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rafał 15:
Hej.: Jeszcze raz proszę o pomoc!
Z trzech okręgów o środkach A,B,C, każdy jest styczny zewnętrznie do dwóch pozostałych. Znając odległości AB=8cm BC=6cm AC=10cm, oblicz promienie tych okręgów. Sporządz rysunek według otrzymanych danych.
13 sty 17:23