matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mathew:
-6-5y
2
=0 rozwiązać w liczbach zespolonych
13 sty 16:16
Basia:
5y
2
= -6 = 6i
2
y
2
= 6i
2
/5 y =
√
6
*i/
√
5
=
√
30
*i / 5 y = -
√
30
*i/ 5
13 sty 16:25