paweł 1010:
1. Oblicz wysokość graniastosłupa, którego pole podstawy wynosi 12,86 cm2 , a objętość
51,44cm3. Odpowiedź podaj w decymetrach.
2. Ogrodowy basen ma kształt prostopadłościanu o wymiarach: 15cm, 10 m, 14dm. Oblicz
objętość tego basenu .
13 sty 14:19
Lambda:
V = Pp *h → h= V / Pp
podstawiamy do wzoru i tyle
h= 51, 44 / 12,86 = ...... kalkulator chyba masz ? oblicz więc !
13 sty 14:29
Lambda:
2/ V = a*b*c
podaj wymiary w m
15 cm = 0,15 m 14 dm = 140 cm= 1,4 m
V = 0, 15 m * 1,4 m * 10m = ........... m3
weź do ręki kalkulator i oblicz
13 sty 14:34
paweł 1010: bardzo dziekuje tak mniej więcej myślałem ale 2 zadanie może ktoś rozwiązać proszęęęęęęę!