Kaśka : Pomóżcie

1 Rzucamy kostką do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo, że:
a) suma wyrzuconych oczek jest większa od 10

b) iloczyn wyrzuconych oczek wynosi 12

2. Rzucamy kostką do gry i monetą. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń :
A- wyrzucimy liczbę oczek podzielną przez 3 oraz orła
B- wyrzucimy co najmniej 5 oczek i reszkę
C- wyrzucimy co najwyżej 3 oczka
13 sty 10:15
kaska: nie lubię prawdopodobieństwa
13 sty 10:45
ola: Ω={(1,1),(1,2),(1,3)...(6,4),(6,5),(6,6)}
podkreśl te pary, których suma jest większa od 10
P(A)=3/36=1/12
13 sty 12:53