Dwiekropki: Do P. Basi.. : )
takitam: czy ktoś może mi wytłumaczyć czemu 9x2+6x+1≠(x+1/3)2 ? tak chyba powinno wychodzić z postaci iloczynowej (Δ=0 więc x=-1/3)
Dwiekropki: Wyznacz x tak by log62, x, log618 tworzyły w podanej kolejności ciąg arytmetyczny..
kasia: uzasadnij ze jesli dlugosci bokow trojkata sa kolejnymi wyrazami ciagu geometrycznego o ilorazie q to q∈(-1+√5 /2 ; 1+√5 / 2)
Aneta: Mam jeszcze takie jedno trudne zadanie na jutro POMORZE MI ktoś...PROSZE::
enter: prosze o pomoc, w poprzednim poście niechcący nie dokończyłam pisać (x2-5x+7)2-(x-2)(x-3)=1
enter: Prosze o pomoc (x-1)3+(2x+3)3-27x3-8=0
tuna: pomoże ktoś mi zrobić ten przykład?/
waziej: Narysuj wykres funkcji a) f(x)=3√x
mateusz: oblicz granice ciągu liczbowego: proszę .. n√5n+7n+cos2(n)
Aneta: Morze mi ktoś POMÓC Proszem...:}:}:}
mat: czy ktos wie jak narysowac wykres funkcji y=4sinxcosx
maja: kto mi obliczy ile to jest ctgα=3/4 jak mozna to szczegołowo z góry bardzo dziekuje
Ilona: W szkółce leśnej posadzono w K rzędach po W sadzonek sosny. Podczas mroźnej zimy zmarzły 2rzędy sadzonek.Ile sadzonek rośnie obecnie w szkółce leśnej....? PROSZĘ
KAŚKA: Pomóżcie proszę
KA%25u015AKA: Zamień ułamki zwykłe na dziesietne 43/125, 11/16, 11/15, 5/12,
rrrrrr: Ile liter w wyrazie RECYKLING jest środkowo symetrycznych.. Proszę o pomoc...;
KA%u015AKA: Zdanie p jest prawdziwe, zdanie q jest fałszywe. Ocen wartość logiczną zdania [~(p v q)] p.
KAŚKA: Pomóżcie proszę. Dane są zbiory A ={ x : x e należy N x ≤ √230 } oraz B = { x : x < 25 x = 5n n e należy N+ }. Wyznacz zbiory A n B
Aneta: Najstarszy dąb szypułkowy w Polsce -dąb Chrobry na wysokości 130cm ma obwód pnia równy 9,92m. Ile wynosi średnia pnia dębu na tej wysokości...Proszę o pomoc w rozwiązaniu
piotrek: Mógłby mi ktos powiedzieć jaki jest wzor na obwod okręgu, i jak obliczyc ze srednicy obwod
Moniczka: Czy ktoś mi pomoże ? W pewnym banku oprocentowanie kredytów wynosiło 20%,potem zmalało do 16%. O ile procent
piotrek: pomocyy Jakie sa wzory na : obwod okregu i jak obliczyc ze srednicy obwod
mat: jak narysowac funkcje y=4sinxcosx
Ela: Najstarszy dąb szypułkowy w Polsce -dąb Chrobry na wysokości 130cm ma obwód pnia równy 9,92m. Ile wynosi średnia pnia dębu na tej wysokości...Proszę o pomoc w rozwiązaniu
Aneta: Ile liter w wyrazie RECYKLING jest środkowo symetrycznych.. Proszę o pomoc...
rrr: czy ceglę o wymiarach 25cmx12cmx6,5cm można przecisnąć przez rurę o średnicy 13cm proszę o obliczenia i objasnienie
sisi: wyznacz x ze wzoru (x-a)/(3x)+2=b
lidka: moze mi ktos podpowie forum dla fizyki
gosia: przechodzi przez punkt 2 i 0 i przecina 3 ćwiartkę ukladu-to funkcja malejaca czy rosnąca
Diana: Punkty A (-2,-2) B ( 6,-1 ) C ( 10 - 6 ) Są wierzchołkami rombu ABCD . Znajdz ramiona prostych, w których zawierają się przekątne
lidka: czy ktos mi pomoze odpowiedziec od czego zalezy moment statystyczny sily wzgledem punktu wraz z uzasadnieniem please!wiem ze to nie matma ale moze znajde kogos pomocnego
natalia: klomb ma kształt sześciokąta foremnego o boku 2m. Ogrodnik postanowił zmienić kształt tego klombu ("ścinając"wierzchołki) na mozliwie duże koło i zasadzić na nim bratki. Na
Anak: Dany jest trapez o podstawach a,b a>b Wyznacz długość odcinka łączącego środki przekątnych tego trapezu.
matii: hej proszę o pomocD
Moniiisia: wykaż, że liczba 512 - 46 dzieli się przez 21.
Karolina: wyznacz dziedzine funkcji →
myszka: Ja wogole nic z tego nie rozumiem. Czarna magia z tej matematyki. tragedia
TurboAdas: Trzy liczby, których suma równa 13, tworzą ciąg geometryczny. Liczby te, w tej samej kolejności, są odpowiednio pierwszym trzecim i dziewątym wyrazem pewnego ciągu
czarna: proszę o pomoc ! wyznacz dziedzinę funkcji :
Malutka: W pewnym banku oprocentowanie kredytów wynosiło 20%,potem zmalało do 16%. O ile procent zmalało oprocentowanie kredytów ?
Magdac: I . W układzie współrzędnych zaznacz zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunek:
Moniczka: (3x)2 = 3(x-2) nad 3x
MadziUnia: Prosze o pomoc w następującym zadaniu :
ziomal: określ dziedzinę funkcji f(x)=4w liczniku x+2 w mianowniku
dada: wyłącz czynnik przed pierwiastek 3√128
anka: Objetosc walca= 54/π Oblicz pole powierzchni bocznej tego walca wiedzac, ze po rozwinieciu jest ona kwadratem.
alex: W kule o srednicy 6 cm wpisano szescian. Oblicz V kuli i szescianu.
fadusia: i jeszcze mam takie : wyłącz czynnik przed pierwiastek 3√128
agulcia: bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu zadania z trygonometri .Bardzo bym prosiła o zapis szczegółowy tzn. krok po kroku poniewaz mam egzamin i chce sie tego nauczyc. Podaje
lala: 2lnx +1=0 moze i proste ale prosze o pomoc
fadusia: 1.oblicz nierówność: /x+3/>5 / ta kreseczka to wartość bezwzględna 2.oblicz równanie: 2/x/+3=x / ta kreseczka to wartość bezwzględna
ola: wyznacz przedziały monotoniczności funkcji za pomoca jej pochodnej
Kulis: Prosze o pomoc w rozwiazaniu tych zadan algebraicznie 1. |x-1| + |x+3| = 4
Zosia: z grupy 6 kobiet i 8 mężczyzn wybieramy losowo cztery osoby. Ile jest takich sposobów wyboru , aby wśród wybranych osób :
Zosia: Sprawdź , czy równość
Zosia: a) Oblicz wartość wyrażenia: sin 30°* cos 60°+ tg 45° * ctg 30°. b) Zamień na stopnie : 2/3 π rad, 5 π rad.
daro: dana liczbe zapisz w postaci potegi liczby 2
ulaat: Oblicz granicę ciągów: a) an=(1-2)/2n
Truskulowiec: Proszę o pomoc w zadaniach z funkcji homograficznej: I . W układzie współrzędnych zaznacz zbiór punktów, których współrzędne spełniają
Basia: Do DwóchKropek! To zadanie, które napisał 'kar' rozwiązałaś? Jeśli nie to mozemy o tym jutro pogadać.