enter: Prosze o pomoc

(x-1)
3+(2x+3)
3-27x
3-8=0
(x
2-5x+7)
2-(x-2)(x-3)
Na pierwsze nie mam żadnego pomysłu a i przy wymnożeniu chyba błędy jakieś porobiłam i mi
wyjść nie chciało,
Jak chodzi o drugie, to coś porobiłam dziwnie, więc prosze o pomoc. Ma wyjść: x∈{2,3}
20 lis 21:43
Moniiisia: (x3-3x2+3x-1)+8x3+36x2+27-27x3-8=0
20 lis 22:28
Moniiisia: x3-3x2+3x-1+8x3+36x2-27-27x2-8=0
9x3+6x2+3x-34=0
niestety dalej tego nie zrobie. może ktoś inny pomoże. o ile mój tok myślenia jest
poprawny oczywiście.
20 lis 22:32
enter: monisia dzięki, dalej to umiem rozwiązac a to: (x2-5x+7)2-(x-2)(x-3)=1?
20 lis 22:48
wiem ele nie na 100% :): 8x2+27=
20 maj 08:38
wiem ele nie na 100% :): tam ma być do 3 sory
myślę że to będzie tak (2x+3)3=
20 maj 08:48