maja: kto mi obliczy ile to jest ctgα=3/4 jak mozna to szczegołowo z góry bardzo dziekuje
20 lis 20:09
maja: trzeba obliczyc tgα,sinα,cosα zapomnialam dopisac

,
20 lis 20:10
adm: tgα=1/ctgα
⇒tgα=1/0,75=4/3
reszta za chwilkę, jak coś zjem
20 lis 20:47
adm: Tworzymy układ równań i rozwiązujemy:
ctgα=cosα/sinα
sin2α+cos2α=1
3/4=cosα/sinα
sin2α+cos2α=1
20 lis 20:50
adm: tgα=4/3
cosα=9/25
sinα=0,8704
jeśli się nie machnęłam w obliczeniach bo na szybko były

jak dalej nie wiesz jak to
pisz
20 lis 21:00
maja: dzieki koffanie wielka buzka własnie chodziło mio szczegółowe bo ja to wzrokowiec
20 lis 23:02
maja: a powiedz mi skad sie wzieło cosα=9/25 jak cosα=4/3
20 lis 23:11