czy jest inny sposób rozwiązania?: Dane są zbiory liczb całkowitych A={1,2,3,4,5}, B={1,2,3,4,5,6,7}. Z każdego z tych zbiorów wybieramy losowo po jednej liczbie. Oblicz prawdopodobieństwo,
mm4: W trójkącie ABC długości boków AB i AC są odpowiednio równe 4 i 6, a długość środkowej AK jest równa √10. Oblicz długość boku BC.
mm4: Ramię trójkąta równoramiennego jest dwa razy dłuższe od podstawy. Wyznacz obwód trójkąta, jeśli środkowa poprowadzona do ramienia ma długość d.
olo567: Długosc trzech róznych krawędzi prostopadloscianu pozostaja w stosunku 1:2:3. Wiedzac że objętośc prostopadłościanu wynosi 162cm3.( sześciennych).Oblicz:
olo567: mam problem, trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 9 cm i 12 cm obrócono wokół dłuższej przyprostokątnej. Oblicz :
Radek: Pociąg jechał z V 15m/s w wyniku hamowania zminejszył swoją prędkość o 6m/s w czasie 12 s. po jakim czasie sie zatrzymał? jaką drogę przebył do chwili zatrzymania?
Roksana: Napisz wzór prostej równoległej do prostej y=2x+1 oddalonej od tej prostej o 1 .... Bardzo proszę o pomoc:(
anka: Bardzo proszę o pomoc... Przekątne trapezu równoramiennego ABCD (pr AB || pr CD i |AB|>|CD|) są prostopadłe i przecinają się w punkcie S. Ramiona trapezu mają długość 1 i
Marcin: sin2x-8sinxcosx+7cos2x=0
g.: 5 n√4n2
Pysia: (1+i)22/(1-i√3)6 Czy ktos moze mi pomoc?
Paulaaa: Jacek i Wojtek mieszkają w miejscowościach A i B leżących przy tej samej szosie, w odległości 18km. Chłopcy wyruszyli jednocześnie , jeden z miejscowości A, drugi - B,
Paulaaa: właściciel sklepu zakupił w hurtowni 65 kg papryki czerwonej i 35 kg papryki zielonej za łączną kwotę 526 zł. Do ceny hurtowej każdego rodzaju papryki sklep doliczył 30% marżę i
Janusz: jak najłatwiej wytłumaczyc sobie te wielomiany?
GABIOIII: hejka proszę was pomóżcie mi rozwiązać zadanie matematyczne piramidę czyli zasadę wg której ona działa
gabi: 112
Werka: Hej jestem w podstawówce i nie mogę poradzić sobie z jednym zadaniem proszę o pomoc
Daria...12: Hej proszę o pomoc. Jestem w szóstej klasie i mam problem z zadaniem
Bardzo trudne!! Proszę Pomóżcie!!: Pole powierzchni bocznej stożka jest dwa razy większe od pola podstawy, a promień podstawy ma długość 6cm, oblicz kąt nachylenia tworzącej stożka do płaszczyzny podstawy
Groszek..xD: hejcia pomóżcie z zdankiem..
paula: 1- ośmioro uczniów było na koloniach,to 40/100 wszystkich uczniów.ilu uczniów jest w tej klasie?
Spawarka: Oblicz: a) 0,02 do potegi 3
Dominika: Mam małe pytanie. Obecnie przerabiam temat 'Przedziały liczbowe'. I mam mały problem, bo np. w zadaniu typu 'Zapisz w prostszej postaci' przykład (-4;7) / (-3;8> I nie rozumiem
To zadanie już sie powtarza ale widze że nikt nie potrafi go zrobić :(: Pole powierzchni ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równe (12+√3)dm2, a stosunek krawędzi podstawy "a" do wysokości ściany bocznej "h" jest równy 1:2. Oblicz pole
lqu: Witam. Mam następująca prośbę. Czy ktoś mógłby mi podać kilka albo nawet kilkanaście zadań zmuszających do myślenia z funkcji liniowej(materiał rozszerzony) ? W przyszłym
Zyg: √7-3√4 Jak to obliczac dzialania tego typu
aneczkaaa: Stopa procentowa wynosi 7% , okres naliczania odsetek 9 miesięcy, a odsetki po tym czasie - 4200 zł. Oblicz jaki był początkowy kapitał przyjmując, że stopa procentowa dotyczy
kasia: hej pomożecie ? proszę was o to bardzo? w ciagu minuty karuzela obraca się 5 razy.Chłopiec siedzi na koniu w odległosci 5m od srodka karuzeli .jaką drogę pokonuje
prosze o pomoc: kat ostry miedzy przekatnymi równoległoboku KLMN ma miare 60 stopni. Przekatna KM ma dlugosc 6, a przekatna LN jest prostopadla do boku KN. oblicz dlugosci bokow
anka: przekątne trapezu równoramiennego ABCD (pr AB || pr CD i |AB|>|CD|) są prostopadłe i przecinają się w punkcie S. Ramiona trapezu mają długość 1 i |AS|/|SC| = |BS|/|SD| =
BŁAGAM POMOCY!!: Pole powierzchni ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równe (12+√3)dm2, a stosunek krawędzi podstawy "a" do wysokości ściany bocznej "h" jest równy 1:2. Oblicz pole
UMIE KTOŚ TO ZROBIĆ??: Obwód walca ma długość 30πcm, zaś przekątna przekroju osiowego d tworzy z wysokością walca 60°. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego walca.
agnieszka: Do windy w dziesiecipietrowym bloku wsiada na parterze 5 osob. a) Na ile sposobow osoby te moga wysiasc z windy?
venus: rozwiąż nierówności kwadratowe:
justyna:( pomocy: Punkt P należy do boku BC trójkąta równobocznego ABC. Odcinek AP ma długość 6 i tworzy z bokiem AB kąt 45 stopni. Oblicz pole trójkąta ABC
g.: granica ciągu:
pomozcie: Srodkowa poprowadzona z wierzchołka kąta ostrego równoramiennego trójkąta prostokatnego ma długość 5. oblicz pole tego trójkąta.
pas: f(x)=x2-3 wyznacz miejsca zerowe tej funkcji oraz sporzadz wykres g(x)=f(f(x))-1dla funkcji g.