Spawarka: Oblicz:
a) 0,02 do potegi 3
b) (-2 i 2/3) do potegi 2
c) ( 1 i 2/3) do potegi -3
d) (-1,1) do potegi -2
Proze pomozcie..
16 paź 17:35
a: a) 0,000008
b) 7 i 1/9
16 paź 19:07
Spawarka: dziekuje
16 paź 19:30
joker_89: a) (0,02)3=0,000008
b) (-2 i 2/3)2=7 i 1/9
c) (1 i 2/3)-3=(5/3)-3=(3/5)3=27/125=0,216
d)(-1,1)-2=(-11/10)-2=(-10/11)2=100/121
16 paź 23:17
kurwa:
24 wrz 16:37
doda:
1 paź 16:37
ja:

(0,04)
−2
19 wrz 19:15
Dosia:
(0,2)5
(2 1/2)4
(−2/5)3 * −(2/5)3
−1/20 * (−1)25
(0,4)3 * (0,4)1
(2/5)5 * (1 1/4 )3
(−2,8)6 *(3 4/7)6
(0,6)7 : (0,3)7
(0,7)4 : (21/100)4
(−0,25)10 : (−10/410)
2 gru 20:01
asia: 0,872
19 sty 16:25