matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Marcin:
sin
2
x-8sinxcosx+7cos
2
x=0
16 paź 19:56
sobber:
mnożymy obustronnie przez sin
2
x i mamy: 1-8cotx+7cot
2
x=0 podstawiamy cotx=t i liczymy dalej jak równanie kwadratowe
17 paź 14:46
sobber:
przepraszam, oczywiście na początku DZIELIMY
17 paź 14:47