Hashiri: POMOCY !
monika: siatką długości 60m należy ogrodzić prostokątne boisko, którego jeden bok przylega do muru. Przy jakich wymiarach boiska jego pole będzie największe?
Marta: Pomóżcie proszę! CZWOROKĄT WPISANY W OKRĄG. W okrąg wpisano czworokąt ABCD, którego miary kątów przy wierzchołkach A, B i C mają się do siebie jak 5:7:9. Znajdź miarę kąta
kar: na plaszczyznie dane sa kola K1 i K2 o promieniach rownych odpowiednio 2cm i 3cm. Jaką wartość najmniejszą może przyjąć pole czesci wspolnej tych kół? Odpowiedź uzasadnij.
Plumm: Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić jestem słaba z matematyki i to bardzo więc zwracam się do was o pomoc POMÓŻCIE
bagheera: witam mam do rozwiazania zadanie: olicz granice przy x dazacym do 2 z x2-1/x-2
kasik: moze ktos pomóc? uzasadnij tozsamosc tg2ß-sin2ß=tg2ßrazysin2ß
Sandra: Mam problem musze wymyslic 10 zdan w stylu : Wsrod 200 uczniow liceum przeprowadzono ankiete dotyczaca ich ulubionego sportu oto jej
karina07: słuchajcie potrzebuje pomocy.! mam takie zadania:
pikuś: Proszę o pomoc. Mam takie zadanie i nie wiem jak się za to wziąć, W banku umieszczono 1000 zł na p% w stosunku rocznym, co dało na 2-gi rok odsetki o 62.5 zł większe niż w
asia: coco jestes pomóż
asia: pomóżcie
asia: Promień okręgu opisanego na podstawie ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długosc 4cm. Krawędz boczna ostrosłupa ma długosc 5cm. Oblcz objętosc tego ostrosłupa. wzory :
memo: Jest nierówność : /a/ - /b/ < /a+b/ < /a/ + /b/ Podaj dwie liczby, które spełniają nierówność i dwie ,które jej nie spełniają . przy
Martyna: Napisz wzór funkcji kwadratowej wiedząc , że wierzchołek jej wykresu ma współrzędne (-2,10) oraz posiada ona miejsce zerowe wynoszące 4
dav455: Normandrzkie okno ma kształt prostokąta zwięczonego półokręgiem. Jeżeli obwód okna ma 9 m.
milena: W turnieju piłkarskim każda drużyna rozegrała z każdą z pozostałych jeden mecz. Łącznie rozegrano 45 meczów. Ile drużyn brało udział w turnieju?
s.: przekątna prostokąta ma długość 30cm, a jego pole wynosi 432cm2. znajdź objętość bryły otrzymanej przez obrót tego prostokąta do okoła większego boku.
pomorzcie!!!wielomiany: nie rozumiem...POMOCY rozklad wielomianow na czynniki pierwsze (22+5)(x-1)-(x2+9)(x-1)
ala: rozwiaz:x2 +3>0 -x2-6x-9<0
lehu: |x2-3x|<4 proszę o wytłumaczenie krok po kroku
fadusia: mam pytanie mam narysować wykres funkcji 3√x poradziliście zeby wrzucić do excela i zrobi mi ale ja nie wiem jak to zrobić. tzn. skąd
marysia: wykres cos kwadrat jak bedzie wyglądał? Wiem ze na pewno powyżej osi x, czy moze tak jak moduł z cos x ?
Pomocy !!: Kamil kupił 5,5 kg owoców : x kg jabłek po 2,25 zł/kg oraz y kg gruszek w cenie o 20 % wyższej niż cena jabłek. Za wszystko zapłacił 14,79 zł . Oblicz ,czy Kamilowi
mateusz: Pomóżcie! Zad. W trójkącie ostrokątnym ABC oprowadzono prostą prostopadłą do boku AB, przecinającą bok AC w punkcie E i bok AB w punkcie F. Punkt D jest spodkiem wysokości
mistrz: Na zadanie domowe dostałem zadanie ale nie mam pojęcia jak je zrobić, wiem tylko że z tego trzeba narysować parabole i liczyć delte, tu jest link do obrazka bo nie wiedziałem
fadusia: pomórzcie Oblicz : a)(3x2)-2razy(2x2)-3=
zuzanka: wyznacz współrzędne czwartego punktu tak, aby punkty A,B,C,D były kolejnymi wierzchołkami równoległoboku, gdy
zuzanka: rozwiąż nierówności a) Ix+3I+Ix-1I<5
zuzanka: rozwiąż równania a) I3x-2I+x=11
zuzanka: znajdz najmniejsza liczbe całkowitą spełniającą równanie Ix-3I+2Ix+1I=4
Anetka: PomocY Czy mógł by mi ktoś krok po kroku rozwiązać to zadanie Bardzo proszę
zuzanka: wyznacz zbiory A\B i B\A jeśli a) A={1,2,3,4,5}
zuzanka: Wyznacz iloczyn zbiorów A i B jeśli: a) A=(-∞;2>
zuzanka: wyznacz sumę zbiorów A i B jeśli: a) A=(1;5)
zuzanka: Pomóżcie prosze a) 5m-2 należy (-1;1)
fadusia: rozwiąż nierówność
gafFka: 1) W 1995 roku pan Nowak wpłacił 10 000zł na dwuletnią lokatę z roczną kapitalizacją odsetek. Po roku bank obniżył roczną stopę procentową o dwa punty rocentowe. Po dwóch