słaby matematyk: Liczbę dodatnią 'a' przedstaw w postaci sumy dwóch takich składników, aby suma ich sześcianów była najmniejsza.
kasienka: 1.(x 3-1) : (x-1) 2.(x5+1) : (x+1)
Aś: help! nie rozumiem jak to zrobić. musze wykonać dodawanie i odejmowanie wyrażeń wymiernych i nie chce mi wyjść poprawny wynik. Pomóżcie !
Kuba: Przekształc wykres funkcji y=log2X do postaci y=log21/x
Iwona: Hey, ja mam do rozwiązania 2 układy równań, zad. z gimnazjum. Bardzo bym prosiła o pomoc...
Nie potrafie ;( : Oblicz wartośc funkcji trygonometrycznych wiedząc, że ctgα=1/2
SSS: narysuj wykres funkcji y=min(x,2)
Iwona: Hey ja mam do rozwiązania 2 układy równań, zad. z gimnazjum. Bardzo bym prosiła o pomoc
tola: na drodze z A do B kolo rowerowe o srednicy 60cm wykonalo 2000 pelnych obrotów .Jaka jest
tola: na drodze z A do B kolo rowerowe o srednicy 60cm wykonalo 2000 pelnych obrotów .Jaka jest dlugość z A do B
lolipop: Oblicz wartośc funkcji trygonometrycznych wiedząc, że ctgα=1/2
wrrrrrrrrr: 1. Jeśli zwiększylibyśmy promień kuli o 5 cm to jej objętość zwiększyłaby się osiem razy. oblicz początkowy promień kuli.
damorka: mam takie pytanko, bo nie za bardzo to rozumiem ...... Jeśli mam np. cosx = - √3/ 2 to skąd mam wiedzieć, że cosx = - √3/ 2 = cos 4π/3 ? Potrzebuje takiego wyjasnienia "na
Marta: pokaż, że a= √2+√3 jest liczbą niewymierną
rafał: PILNE Ile śniegu o temp 0 stopni celcjusza może stopić 1kg pary wodnej o temp. 100 stopni
Thom35: Proszę o szybką pomoc i obliczenie pierwiastków wielomianu
Mklr: Rozwiąż nierówność:
ola: podstawą prostopadłościanu o boku długości jest kwadrat o boku a. Prosta poprowadzona przez punkt wspólny przekątnych podstawy i wierzcholek drugiej podstawy tworzy z
buniu: Na wyspie żyje smok, który ma 2000 głów. Nieustraszony rycerz postanowił go zabić. Ma w tym praktykę - jednym cięciem miecza ścina 33 smocze głowy, alb 21 głów, albo 17 głów,
Anka: Proszę o pomoc: Udowodnij, że (√3+2)(√5-3) jest liczbą niewymierną
TurboAdas: oblicz sumę wyrazów ciągu geometrycznego.
klaudia124566: z wycinka kołowego o powierzchni 72pi cm2 i promieniu równym 12 cm. zwinięto powierzchnię boczną stożka.
Mklr: Mamy z kolegami wątpliwości co do własności wykresu i funkcji następującego przykładu:
Anna: Pola dwóch kwadratów róznia sie o 39cm2, a przekatna jednego kwadratu jest o 3√2cm dłuzsza od przekatnej drugiego kwadratu. Oblicz długość boku każdego kwadratu.
Lilly: 1. x-6/x-1 + 2x-6/x2-1 =
Angela: Mam sobie powtórzyć o trójkącie prostokątnym, ale takim, który ma 60 i 30 stopni. Wiadomo, że trzeci kąt będzie miał 90 stopni. To co jest w nim takiego
Paulina:
Fjurer: znajdz funkcje odwrotna do f(x)=log(x+2) ?
stan: o: (x - 2)2 + (y - 1)2 = 4; k: y = 2x
mateusz1818: 13082307 to moj numer gg odezwijcie sie prosze was bardzo bo mam kilka zadan a nie moge rozwiazac. Prosze jeszcze raz
mateusz1818: mateusz1818: A- zbiór liczb całkowitych mniejszych od 6 i większych od -7? B- zbiór liczb pierwszych mniejszych od 15?
ravau 16: Jak rozwiązać te zadania nie wykonując obliczeń ? Bo tak podobno można. Na sprawdzianie były 4 zadanie zamknięte ( abc ), które własnie przedstawie, oraz 5 otwartych. Żeby
ankaa: jak się oblicza dla jakiego kąta cos α = - 9/16
darqs: obliczyć pochodną:
Thom35: Dardzo proszę o pilną pomoc to jest bardzo wazne
Pomocy: Może ktoś mi to sprawdzić Oblicz współrzędne punktu B znając współrzedne punktu A i współrzedne wektora AB?
Mr. Lover Lover: a) Trapez o kątach przy podstawie 30 stopni oraz 45 stopni jest opisany na okręgu o promieniu R. Obliczyć stosunek pola koła do pola trapezu.