matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iwona:
Hey
ja mam do rozwiązania 2 układy równań, zad. z gimnazjum. Bardzo bym prosiła o pomoc
zad.1 6(x+y)= 10y y-x= 0,5 zad.2 y-8x= 0,8y 4x+5y= 5,1
17 lis 19:55
Agula:
zad.1 6x+6y=10y y-x=0,5 3/2x=y 3/2x-x=0,5 x=1 y=3/2 zad.2 0,2y=8x -> y=40x 4x+200x=5,1 x=0,025 y=1
17 lis 20:26