yeti:
1/ y = min[x,2]
np; dla x = -5 min[ -5,2] = - 5 czli punkt (-5,-5)
x= -2 min[-2,2] = -2 (-2,-2)
x = -1/3 (-1/3,-1/3)
x =0 min[0,2] = 0 (0,0)
x = 1/2 mn[1/2, 2] = 1/2 (1/2,1/2)
itd aż dla x =2 min[2,2] =2 (2,2)
czyli dla x ≤ 2 ---- nieskończenie wiele pnktów
leżących na pólprostej y =x dla x≤ 2 (w III ćw. przez
początek układu i ostatnim punktem tego wykres jest (2,2) ok


dla x> 2 bedą punkty np; (3,2) (4 i1/2, 2) ( 5,2) 6 i 2/3,2)
czyli półprosta y = 2 ( równoległa do osi OX na wysokości 2 ok


razem połączą sięw punkcie (2,2) Wiesz już

taki łamany wykres

drugie zad. bardzo podbnie tylko maX . dasz radę teraz

?