jaaaaa: Witam Granica ciagu
monia: Rozwiąż równanie: tg2(x+y)+ctg2(x+y)=1-2x-x2
Dorota: Dany jest trójkąt prostokątny ABC,w którym BC=30;AC=40;AB=50. Punkt W jest środkiem okręgu wpisanego w ten trójkąt. Okrąg wpisany w trójkąt ABC jest styczny do boku AB w
Mermos: Logika:
zizou: Dla jakich wartosci parametru m rownanie x4+2(m-2)x2+m2-1=0 ma 2 rozne pierwiastki?
zizou: Dla jakich wartosci parametru m rownanie xdo4+2(m-2)xkw.+mkw.-1=0 ma 2 rozne pierwiastki?
kwiatuszek: helikopter rozpoznawczy znajduje się w punkcie A, na wysokości h metrów bad punktem R na poziomie morza. Pilot zauważył pod kątem depresji α frachtowiec znajdujący się w punkcie
kwiatuszek: na płaszczyźnie z wprowadzonym prostokątnym układem współrzędnych zaznacz zbiór (A i B) gdy: A={(x,y); xeR yeR √3*|x|+|y|≤1}
Mickej: Pisałem wczoraj sprawdzian z matematyki i nie jestem przekonany co do rozwiązania:( może ktoś mi napisać jak poprawnie to wykazać
Agnieszka: W równoległoboku ABCD przekątna DB ma dlugosc 7. Wiedzac ze obwod roownolegloboku wynosi 26, I<ABCI=120* oblicz dlugosci bokow rownolegloboku.
NaPaL0na: elo mam pewne problemy z √ może mi ktos wytlumaczyc jak sie wylacza liczbe pod
kwiatuszek: wyznacz wszystkie wartości parametru m dla których równanie x3-12x=m ma trzy różne pierwiastki
kwiatuszek: Podaj liczbę rozwiązań równania 2x(2-|x|)
kwiatuszek: W graniastosłupie prawidłowym czworokątnym przekątna podstawy ma długość d i tworzy z przekątną ściany bocznej wychodzącej z tego samego wierzchołka kąt o mierze α .Oblicz
Kamen31: Ciągi
mariola: zbadaj monotoniczność funkcji y=(x-1)/(x2+3x-4) W poręczniku jest odpowiedź, że rośnie w przedziale (-4,1)
gonzo: Pomocy fizyka Z jaką prędkością zsuną się sanki ze wzniesienia o wysokości 10m, kącie nachylenia 30 stopni w przypadku, gdy: a)zaniedbujemy siłę tarcia, b)współczynnik tarcia
stefan89: rozwiąż nierówność wymierną: 3-2x
Ziuta: Pomocy plis!rozwiąż równanie wymierne: x+3/x+2-x-3/x-2=x2/x2-4+1
Monika: Rozwiąż nierówności wykładnicze:
Monika: Rozwiąż nierówność logarytmiczną: log2(x-5)+log2(2-x)<1
Rokol: Rokol: Pilnie prosze o rozwiazanie tych zadań wraz z uzasadnieniem dziękuje 1. oceń czy zdanie jest prawdziwe i napisz jego negacje i uzasadnij:
Basia: Jakub ! Co się dzieje ? A może już tylko działo ? Serwer padł ?