mlody: w prostokatnym ukladzie wspolrzednych zaznacz zbior punktow plaszczyzny o wspolrzednych(x;y)spelniajacych warunek y≤-3x+2
monia: oblicz r z podanego wzoruA=p(rt+1)
mlody: napisz rownanie prostej przechodzacej przez punkty:A=(0;-2),B=(-1;1)
adm: znów jak mam chwilkę czasu to nie ma komu pomagać ludzie co z wami xD
paulina: Oblicz sin220stopni+cos220stopniczy mam to odczytać z tablicy czy chodzi o coś innego?bo z wzorów redukcyjnych to chyba nie...sama nie wiem prosze o pomoc baaaardzo
paulina: Ile punktów wspólnych z osiami układu współrzędnych ma okrąg o równaniu (x+3)2+(y-1)2=4?Wystarczy to narysować, czyli że a=-3 a b=1 i r=2 narysować i odczytac
paulina: Znajdx środek okręgu x2+y2+4x-6y-221=0 Proszę o pomoc
Agnes G: Wyznacz współczynnik kierunkowy prostej AB gdy: a) A=(1,4); B=(3,5) b) A=(-2,0); B=(0,6) c) A=(3,7); B=(3,-2)
Agnes G: Plis! Dane są punkty: A=(-1,4), B=(3,-2) i C=(2,-0,5). Napisz równanie prostej AB. Spr. czy punkt C leży na prostej AB.
Agnes G: Określ jaki kąt: zerowy ostry,prosty,czy rozwarty tworzy prosta l z osią x, gdy: l: 4x-y=0; l: 3x+2=0
Andzelika: Ile par (x, y) liczb całkowitych jest rozwiązaniem układu nierówności?
abc1: Punkty A=(-3,-1) i B=(3,5) są wierzchołkami trójkąta ABC. Wyznacz współrzędne punktu C, wiedząc, ze wysokości tego trójkąta przecinają się w punkcie W=(1,1).
Radek: Wielomian P(x)=x3-21x+20 rozłóż na czynniki liniowe.
abc1: Oblicz wartość wyrażenia sinx + cosx / 2sinx - 3cosx ,widząc, że x∈(0,π/2) i tgx=2.
Andzelika: Na ile części rozpadnie się wypukły trzydziestokąt rozcięty wzdłuż wszystkich przekątnych poprowadzonych z dwóch sąsiednich wierzchołków ?
joanuszka: w jaki sposób to równanie: (x2 + 3x)2=(x + 3)(11x - 2)
joanuszka: Prosta l przechodzi przez początek układu współrzędnych. Napisz równanie tej prostej, wiedząc, że jej odległość od punku A=(-3,-4) jest równa 3.
kikaa: .Współczynniki a , b , c równania ax2 + bx + c = 0 są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego,
dariaa: oblicz pochodna y=x2ln2x i y=cos2xsin2x
dariaa: prosze o pomoc! jak wyliczyc pochodna wtedy kiedy jest cos2x ,sin2x itd czy to mozna rozpisac sinx *sinx i liczyc z tego pochodna czy jest jakis wzor
Piotr: rozwiąż układ równań czterema metodami -x+y=7
mlody: wyznacz zbior (-5;-3>\(-2;5)mam jeszcze jeden (-1;4>U<-2;1)
ania9721: 5/x=4 tu powinna być kreska ułamkowa
monia: rozwiaz uklad rownan 3x-y=5 .
monia: dla jakiej wartosci b do wykresu funkcji y=-2x+b nalezy punkt o wspolrzednych (2;4)
jedrek : Hejka prosze tylko o sprawdzenie czy jest dobrze .Walec powstaje przez obrot wokol dluzszego boku .Dlugosc bokow roznia sie o 3 cm.Obwod prostokata ma 26 cm.Oblicz pole
Majkaa: pole przekroju równoległego do płaszczyzny postawy ostrosłupa równa się 0,64 pola podstawy . W jakim stosunku przekrój dzieli objętość ostrosłupa? proszę o pomoc
jedrek : Z urny w ktorej sa 4 kule ponumerowane od 1 do 4 wybieramy kolejno dwie kule ze zwracaniem i tworzymy z wylosowanych cyfr liczbe dwucyfrowa tak ze pierwsza z
mlody: A=p(rt+1)
mlody: |x+3|<5
asdf: wie ktos jak rozwiazac takie zadanei z wartoscia bezwzgledna: