paulina: Znajdx środek okręgu x
2+y
2+4x-6y-221=0 Proszę o pomoc
28 gru 19:19
zebra:
I co tu trudnego? Nawet bardzo myśleć nie trzeba!
-2a= 4 to a = -2
-2b= -6 to b= 3 S(-2,3) tyle!
28 gru 19:36
zebra:
Jeszcze r ze wzoru r2 = a2 + b2 - c
r2 = 4 + 9 +221 = 234
28 gru 19:47
blabla: x2 +y2 +4x-6y-221=0 ⇔ (x2 +4x+4)+(y2 -6y+9)-221-4-9=0
(x+2)2 +(y-3)2=234
28 gru 20:00
zebra:
To przecież to samo! o co chodzi! )
to aluzja? czy coś w tym rodzaju?
28 gru 20:03
zebra: Blabla!
Ty sprowadzasz do równania środkowego!
Ja widzę współrzędne z równania ogólnego!
Kazdy patrzy jak chce! OK?
28 gru 20:06
blabla: sadze ze problem byl z zauwazaniem takiego sposobu rozwiazania, wydaje mi sie moim
skromnym zdaniem ze r
2 = 4 + 9 +221 = 234, (nie ublizajac)osobie ktora dala tego typu
zadanie, poniewaz go nie rozumie, nie wiele to mowi. Choc napewno tego nie podwazy

ja
tez

poprostu rozpisalem to bardziej i tak czytelniej. Jezeli ugodzilem w twoje poczucie
wartosci lub cos innego to przepraszam. Zadnych aluzji
28 gru 20:08
blabla: tak tak
sorry hehe
za duzo zadan naraz robisz - wypij ciepla herbate i zrelaksuj sie
28 gru 20:09
zebra: Skoro taaak

! to spadam

!
28 gru 20:12
zebra: Twoje zdrowie ! Blabla!
28 gru 20:19
paulina: dzięki za pomoc
28 gru 21:20