dariaa: oblicz pochodna y=x2ln2x i y=cos2xsin2x
28 gru 14:09
anmario:
Hmmm... Może teraz Ty oblicz a ja obiecuję, że sprawdzę wyniki Twoich obliczeń i poprawię
o ile zajdzie taka konieczność. Nie złość się, ale inaczej się nie nauczysz, a przecież
musisz to umieć, więc tak czy siak prędzej czy później będziesz musiała zacząć liczyć
sama. Więc działaj od razu
28 gru 14:15
dariaa: y=x
2ln
2x
y'=2x*ln
2x+x
2*(ln
2x)'
y'=2x*ln
2x+x
2*2lnx*2/x
y=cos
2x*sin2x
y'=2cos*(-sinx)*sin2x+cos
2x*cos2x*2
nie wiem czy cos dalej jeszce mozna zrobic

ja duzo licze tego tylko z tym akurat mialam problem wiem ze musze sie uczyc szczegolnie
ze niedlugo bede miec zaliczenie wiec cwicze codziennie
29 gru 18:36