jedrek : Hejka prosze tylko o sprawdzenie czy jest dobrze .Walec powstaje przez obrot wokol
dluzszego boku .Dlugosc bokow roznia sie o 3 cm.Obwod prostokata ma 26 cm.Oblicz pole
podstaw i objetosc tego walca ? Pp=12,5π a V=50π a=5 b=8 r=2,5
28 gru 12:19
zebra:
No! dobrze!
28 gru 15:30
jedrek : ok dzieki
28 gru 15:39
jedrek : prosze o jeszcze raz sprawdzenie bo cos mi nie gra czy r=2,5? czy 5 bo r=a ?
29 gru 19:35
megi: 5
29 gru 19:46
jedrek : no wlasnie tez tak myslalem to zebra mnie wprowadza w maliny hi hih i dzieki
29 gru 19:49
megi:
Zwierzęta czasem mówią ludzkim głosem!(ale czy zebry jedzą maliny?

napisałeś sam ,że r= 2,5 to Twoja pomyłka! zebra Ci tylko przyklasnęła!
w tym przypadku r= 5 (pewnie nie zauważyła

za dużo zadanek wczoraj rozwiazała!
Mózg wyłaczyła na takie banały! Sorry!
29 gru 23:01
jedrek : ok dzieki
30 gru 18:41
megi:
30 gru 18:46
jedrek : hejka megi a to zadanko z tym stozkiem to dobrze obliczylem kolezance joannie ?
30 gru 19:10
megi:
Właśnie napisałam ,że dobry wynik podałeś!
ale jej chodzi jak to rozwiazałeś!
Napisz jej
wyszło L= 10
√3 r= 5p{3] i wzór P
c= πr(L +r)
tylko jej to objasnij!
bo znowu będzie na mnie ( czyli Zebrę

)
30 gru 19:15
jedrek : ha ha ha to sie ciesze ze mi wyszlo hi hi hi
30 gru 19:18
megi:
A jak masz maliny ? .. to chętnie przyjmę ! mniam,mniamm
30 gru 19:22
jedrek : to juz korupcja hi hih by byla ha ha
30 gru 19:28
jedrek : napisalem kolezance ale tak slowami bo jeszcze sie nie obcykalem w pisaniu
30 gru 19:30
megi:
Napisałam Ci jak pisze sie pierwiastki u Joanny! zobacz!
30 gru 19:34
jedrek : √5
30 gru 19:39
jedrek : no i gra ha ha ha
30 gru 19:39
megi: No i grrrrrrrrrraaaaaaaaaa!
30 gru 20:10
megi:
A 3√5 piszesz p 3 { 5 } klamerki bez odstępów!
30 gru 20:12
jedrek : megi bo tam u kolezanki Zpsi mi wyszla odp. d
30 gru 20:16
jedrek : sorki Zosi
30 gru 20:16
jedrek : oj sorki odp. b bo pomnozylem przez 4 a ma byc przez 2 ach pospiech ha ha
30 gru 20:18