Piotr: rozwiąż układ równań czterema metodami
-x+y=7
2x-2y=5
2x+2y=-4
2y-3y=-12
Określ ilość rozwiązań w zależności od parametru
28 gru 12:58
wjmm: Jakiego parametru
28 gru 13:04
Piotr: własnie nie wiem takie było pytanie
28 gru 16:21
Marek: Czy te cztery metody znaczy że dwa na każdy układ

? bo nie weim czy sie używa innych
metod niż podstawiania i odejmowania.
28 gru 16:55
zebra:
Jeszcze ;
graficzna, i wyznaczników ! ... i są cztery !

Ale o co chodzi z parametrem to nie bardzo wiem ,bo go nie masz tutaj!
a może ?
przedyskutować ilość rozwiazań?
28 gru 17:42
Piotr: sam nie wiem chec tylko sprawdzić czy dobrze rozwiązałem zadanka
28 gru 20:41
gabi: Napisz jakie rozwiązania masz w każdym z przykładów!
Powiemy czy dobrze rozwiazałeś?
28 gru 20:47
Piotr: W1=-19 y=9/4 Przeciwnych współczynników to mi nic nie wychodzi
W2=-19 x=19/4
W=0
29 gru 11:47