matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ania9721:
5/x=4 tu powinna być kreska ułamkowa
28 gru 12:38
adm:
5/x - 4 =0 5/x - 4x/x=0 (5-4x)/x=0 |*x zał: x≠0 5-4x=0 4x=5 x=5/4 wytłumaczyć?
28 gru 13:58
ania9721:
adm bardzo dziękuje za pomoc
29 gru 18:38