matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monia:
oblicz r z podanego wzoruA=p(rt+1)
28 gru 22:33
anmario:
A=p(rt+1) / dzielimy obie strony równania przez p A/p=rt+1 / Odejmujemy od obu stron 1 A/p-1=rt /dzielimy obie strony przez t (A/p-1)/t=r
28 gru 22:40