Magda: Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić jestem słaba z matematyki i to bardzo więc zwracam się do was o pomoc
BMM: 1) loga 6√3=1/3 2) loga 2√2=3
Kola: W urnie jest 6 kul czarnych, 5 białych i 4 żółte. Wyciągmay losowo kulę i nie ogladając jej wyciąga,y z pozostałych dwie nastepne. Jakie jest prawdopodobieństwo, ze obie kule
F: jak mam napisać: iloraz dwóch kolejnych liczb nieparzystych ?
judytka: Witam .Prosze o obliczenie I3x-2I+x=3.......mam z tym problema wielkiego nie wiem co ? jak? i z czym
KA%252525u015AKA: Do adm to teraz takie zadanie Zamień ułamki okresowe na zwykłe 0,(84) 4,(324) 1,2(36) jak się to robi?
meg%206072%20: 1. w graniastoslupie prawidlowym trojkatnym wysokosc podstwuy ma dlugosc 3√3. oblicz pole boczne i objetosc.
marta: f(x)= tg(5x+π/8)
Proszę o pomoC !! Bardzo Proszę !!: Oblicz obwód trójkąta ,którego najkrótszy bok ma długość 30cm. Średni jest od niego o 20%
BArteK: Prosze pomocy........ moze wy jestescie w ty lepsi
dan: cześć mądrale, Dacie radę?
michal: Dla jakich wartosci parametru a prosta o rownaniu y=ax jest styczna do okręgu opisanego równaniem (x-3)2+(y+1)2=1 ?
renegat: an=n√2n+3n
saas: wie ktoś coś o tej tozsamosci
ZONK: cze potrzebuje pomocy w jednym zadaniu.... PLZ pomocy.
renegat: an= ( √n2+1-n )
renegat: hejka, pomóżcie.. n - 1
dianka: pomoze ktos?
dianka: znajdz miare kata ostrego pod jakim przecinaja sie proste o rownaniach 2x+3y+15=0 i 5x+2y-10=0
marek: witam, dlaczego na tej stronie: http://matematyka.pisz.pl/strona/1396.html czasami widzimy we wspolczynnikach 0 a czasem nie?
dan: Ciąg fn , jest dany rekurencyjnie f0=1, f1=1, fn+1=fn+fn-1 dla N>=1
misiuk: wie ktos cos o tych wielomianach
misiuk: ustal dla jakich wartości współczynników p,q,r wielomian x4+px3+gx2+r x +1 jest równy wielomianowi (x2-1)2
saas: uzasadnij tożsamość: tg2ß-sin2ß=tg2ßrazysin2ß
saas: 2x5+5x3-12x=0
Kasia: Oznaczamy zdanie p Brazylia jest Mistrzem Świata 2002 w piłce nożne
Moniczka: Proszę o Pomoc ? Mam pytanie takie Jaką część sprzedanych lodów stanowiły lody pistacjowe ?
Anetka: Czy może mi ktoś powiedzieć czy dobrze to rozwiązałam ?
Kotka: Oblicz obwód trójkąta ,którego najkrótszy bok ma długość 30cm. Średni jest od niego o 20% dłuższy, największy o 20% dłuższy niż średni .
Kinia: W torebce jest 7 cukierków owocowych, 12 kawowych, a pozostałe cukierki mają smak miętowy. Wyjmujemy jednego cukierka z torebki. Prawdopodobieństwo tego, że będzie on
Bartek: Bardzo proszę o pomoc i bardzo dziekuję
Majka: POMOCY Plisssssss nie daję rady z zadaniem:
Majka: Bardzo proszę czy mógłby mi ktoś pomóc
Daria: POMOCY Pliss
Soffi: jak obliczyc wartosc tej funkcji : (2/4x-2) + 3
aaggaa...: Czy ktoś mógłby mi pomóc? Mam do rozwiązania dwa zadania Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji:
monik: pomoglby ktos ?
Marti: Dla jakich wartości parametru mwartość wyrażenia jest równa 0? 1/2-1/3+m