Anetka: Czy może mi ktoś powiedzieć czy dobrze to rozwiązałam ?
x+2 = 5x
nad2 nad 7
14(x+2) = 14(5x)
nad 2 nad 7 (poskracałam)
7(x+2)=2(5x)
7x+14=10x
7x-10x=14
-3x=13 |: (-3)
x=14/3
x= 4 i 2/3
21 lis 14:30
Kasia: jesli to sa rownania x pod x czyli x po lewej a reszta po prawej
21 lis 14:50
karloz: zgubiłaś minus
21 lis 14:51
Arti: -3x=-14
x=-14/-3
x=4i2/3
21 lis 14:56
%3Cpre%3E%3Cb%3EArti%3A%3C%2Fb%3E%20-3x%3D-14%0Ax%3D-14%2F-3%0Ax%3D4i2%2F3%0A%3C%2Fpre%3E
21 lis 14:56
Anetka: A no Takk

Dziękuje
21 lis 14:58