Robin: o€biczpole pow całkowite j i objętość ostrosłupa praw. czworokątnego w którym przekątna podst = 10√2 a przeciwległe ściany boczne są prostopadłe?
MnQ: matematyka z humorem narysuj wykres f(x) = |4sinx - 2| w przedziale <π/6 ; 17π/6> taka nasza radosna tworczosc na nieco nudniejszych lekcjach
Staszek: Gdzie jest nemo ?
Robin: Zapisz wzór y=f(x) trójmianu kwadratowego w postaci ogólnej wiedząc że suma miejsc zerowych wynosi 4 zbiór wartości jest równy (-∞,6> oraz żę do funkcji należy punkt (1,
Papryk: Ciekawe zadanko z logarytmów, którego nie idzie ugryźć. Polecenie- "oblicz" log63*log612+(log62)2
MnQ: szybkie pytanie. jest na maturze rozszerzonej logika?
Robin: (3√45)0,3 - co z tym zrobić
marss: co to znaczy ze cos jest symetryczne?
ciemny: 2sinx + 1 = 0 w przedziale <π;2π>
Di__: jasio widzi wierzcholek latarnii pod katem 45stopni. jezeli zblizy sie do tej latarnii o 20 metrow to bedzie widzial wierzcholek pod katem 60 stopni. odblicz wysokosc tej
Martusia: tylko czy w tym 5 równaniu w drudim nawiasuie te x są dobrze bo wydaje mi sie że jest coś nie tak? Błagam pomocy!
MALINA: znów wielomiany i dziękuje osobom, które pomogły mi w poprzednich zadaniach. 1/x-2<7/8x
KRIS: Wyznacz trapez równoramienny o najmniejszym polu powierzchni opisany na okręgu o promieniu R; (pewnie trzeba tu użyć pochodnej - ale nie wiem jak i co z czym powiązać)
KRIS: Wyznacz trazpez trapez równoramienny o najmniejszym polu powierzchni opisany na okręgu o promieniu R; (pewnie trzeba tu użyć pochodnej - ale nie wiem jak i co z czym powiązać)
kris: Wyznacz trazpez trapez równoramienny o najmniejszym polu powierzchni opisany na okręgu o promieniu R; (pewnie trzeba tu użyć pochodnej - ale nie wiem jak i co z czym powiązać)
vikkii17: Znajdź obraz dowolnego pięciokąta w jednokładności o skali 3, której środkiem jest jeden z wierzchołków. ( przedstawić wszystkie 3 na 1 rysunku - kilkoma kolorami)
tytu: rozwiaz rownanie: (√3-2√2)x+(√3+2√2)x=6
marse: Analityczna: pomocy! Punkty A=(-2,12) i B=(6,-2) sąwierzchołkami trójkąta prostokątnego ABC o kącie prostym
Dorotka: liczba 1 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu W(x)= x4 - 3x3 - 3x2 + ax + b. Znajdź reszte z dzielenia tego wielomianu przez dwumian (x-2)
Martusia: tylko czy to napewno dobrze czy ktoś ma inne pomysły na to zadanie?
Prezes: Dany jest trapez równoramienny o dłuższej podstawie 10, krótszej 4, ramieniu 6 i kącie między ramieniem, a dłuższą postawą 60. Oblicz odległość punktu przecięcia sie
kinga: Narysuj wykres i opisz własności funkcji y=[x+3] - bardzo proszę o pomoc
sylwia: Prosze bardzo o pomoc! Musze wyliczyc x
mniam: dla jakich wartości parametru p wielomian w(x)=x3 -3px+9p-27 ma trzy pierwiastki rzeczywiste... kto zrobi?
Martusia: Bładam pomocy!
Martusia: Dane są wielomiany A(x) =3x2 +5x +2, B(x) =9x3 +3x2 +17x –4 oraz C(x) = mx +n Dla jakich wartości współczynników m i n wielomiany B(x) + C(x) jest równy wielomianowi A(x) *C(x).
katenn: w Urnie znajduje się 6 kul oznaczonych odpowiednio literami a,A,b,B,c,C .Losujemy z urny kolejno wszystkie kule. Niech zdarzenie Z1 oznacza , że z każdej pary takich samych
as: Pomoc w zadaniu Oblicz pole trapezu równoramiennego, w którym dane są długości:
Maturzysta :/ : Witam jutro piszę matme podst. i właśnie ćwicze dzielenie wielomianów.... może mi ktoś powiedzieć ile to jest 3x3 : 2x ?
mateuszzz: a jest roz rownania 1/x + x =5 i x nie jest rowne 0, nie wyznaczajac a oblicz 1/a3 +a3
ewelina: Jutro mam maturę... Pilnie preszę o pomoc..
margolcia: |x-1|=m2-2m+1 dla jakieich m równanie ma dwa pierwiastki?
Mati: Oblicz sin x i cos x wiedząc ze sin x/2=5/13 i x∈(0,pi/2) Kto zrobi jest wileki bo ja robie juz 4 dni je..