Robin: o€biczpole pow całkowite j i objętość ostrosłupa praw. czworokątnego w którym przekątna
podst = 10√2 a przeciwległe ściany boczne są prostopadłe?
13 maj 22:39
Artur: masz do tego odp ? zobacz czy dobrze :
Pp=100+20*5√2
V=500/3
13 maj 22:49
jutka: mi wyszlo to samo wiec jest dobrze
13 maj 22:53
Artur: Robin wiesz już jak to zrobić ?
13 maj 22:55
Kakao.: dokladnie tak jak Artur napisal.
13 maj 22:57
MnQ: a - dl. krawedzi podstawy. liczysz pitagorasem. 2a2 = (10√2)2
a = 10
wysokosci scian bocznych - hb
pitagoras. 102 = 2hb2
hb = 5√2
H - wysokosc bryly
H2 + 1/2a2 = hb2
H = 5
V = 1/3*Pp*H
1/3 * 102 * 5 = 500/3
P = Pp +4Pb 100 + 4*1/2*10*5√2 = 100 + 50√2
13 maj 23:01
Artur: i kolejny raz MnQ się postarał i wszystko napisał
13 maj 23:03
robin: dobrze ! ale jak to obliczone
13 maj 23:04
MnQ: sorki. Pole jest 100 + 100√2 . zle obliczenie
13 maj 23:05
Robin: dzięki

wielkie, dlugo jeszcze będziesz


heh
13 maj 23:08
Artur: no !
( przypomniało mi się : ostatnio robiłem z kumplami zadanie na początku zadania było
log232 , byliśmy przekonani ze to się równa "4" , i chyba przez godzinę nie mogliśmy
błędu w zadaniu znaleźć xD )
13 maj 23:09
MnQ: jescze mi sie spac nie chce. jak cos masz to dawaj

Artur.. takie rzeczy sa najgorsze

ja sie ostatnio glowilem jak moze byc wykres
nachylony oto osi pod katem π/4 .. przeciez to sie pokrywa z asymptota.. dopiero pozniej
sie skapnalem ze pi/4 to nie pi/2
13 maj 23:12
Robin: hheeh, ja zawsze ide na kawke albo cuś i jak wracam siadam do tego zadania jeszcze raz i
wszystko takie pczywiste się wydaje
13 maj 23:13
Artur: ja sobie zrobię jakieś z rachunku p. i spadam spać , jutro na 8.20

(btw. trzeba brać cyrkle ? )
13 maj 23:15
MnQ: nie trzeba... za estetyk nie ma punktow

takze ja nawet linijki nie biore
13 maj 23:25
Artur: e to ja długopisu nie biorę
13 maj 23:26
MnQ: tez sie nie przyda

jakies tamagotchi na zabicie nudy i bedzie git
13 maj 23:28
Artur: szkoda że nie mogę wziąć mojego przyjaciela → Casio Algebra FX 2.0 PLUS ←
13 maj 23:31