Karol: Witam, mam myznaczyć extrema funkcji i określić jej monotoniczność i przydała by mi się pomoc.
jjjj: Potrzebuję pomocy a]cosx>√3/2 b]cos ≤ -1 c] x2-2{x}-3=0 d]cos4x=0 e]tg8x=-√3
MAGDATYCHY: Proszę o pomoc mam do zrobienia zadanie : (trygonometria) Stok góry jest pochylony do powierzchni Ziemi pod kątem o mierze 10stopni, wyznacz
oskar: y=-3x+2
DarkGhost: krótko
michal: sin2 x + sin2 2x - sin2 3x=0 jak to zrobic
Młody: Udowodnij, że jeśli x jest liczba wymierna to x-1 tez jest liczba wymierna. Prosze o pomoc...
Groszeek:)): wymień miejsca zerowe funkcji: każdej liczbie naturalnej od 1 do 20 przyporządkowujemy liczbę parzystych dzielnikow tej liczby
.:! Pro Mati !:.: Mam taką tabele do rozwiazania jest 3/4 razy x a ten x to ja nie wiem co mam zrobic help me
Mundek: 2 | x - 1 | + x < 4 hejka mam takie cuś do rozwiązania:(
Groszeeek:)): Hejka pomożcie z zadankiem
marcin: Tabliczkę czekolady, której jednakowe prostokątne cząstki ułożone są w k rzędów po m w rzędzie, przecięto wzdłuż przekątnej. Ile cząstek zostało przeciętych?
niekumata: mam pytanie : zamień ułamek okresowy na zwykły 3,2(6) czy wynikiem będzie 2/33?
Arek: oblicz prawdopodobieństwo tego że ułożono liczbę mniejszą od 55000
marek : jak to obliczyć : 2*4!/5!
marla: Witam . Mam problem z zadaniem , proszę o pomoc,,, Wykanaj działania a nastepnie oblicz dla x= √3/2 a=2x b=√3
anka: Ix-3I=5-IxI kto wie jak to obliczyc? ja kompletnie nie wiem
Sierotka: mam obliczyc wyznacznik macierzy metoda Gaussa, czy ktos pomoze?
załamana: czy ktos wie jak to zrobic? Wypisz wszystkie podzbiory zbioru; a) (a,b,c,d) . b) (a,b,c). c) (k,l,m).
WR: hm mam problem akurat z tym przykładem z zadania .. zad. rzucam dwukrotnie sześcienna kostką do gry. oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia :
qwert: Witam, problem z wartoscią bezwzględną.
pizza4: pomożecie /////Dwaj sąsiedzi mają działki o tej samej powierzchni działka pana k. ma kształt prostokąta 100m na 40 m a działka pana N. ma kształt kwadratu. ktory z pamów
anka: Dany jest wielomian W(x) = X3 + mx2 + nx - 9 wyznacz współczynniki m,n jesli wiadomo ze W(2) - 76 = W(-2) oraz jednym z miejsc
asia: pomóżcie prosze 2x3 - 5x2 - x +6 ≥0
mysza: pomozecie?///////////// mam takie równanie... 1) Ix+5I+3=Ix+1I.....2) Ix+5I-2Ix-4I=9
Aneczka/:
ada: Pomóżcie x2-2[x]-3=0
kokosanka: SOS ! ! ! ! log(3x-91) - log (30-x)=1
ada: Pomóżcie mi rozwiązać te zadania: a) sinx = 1/2 b) cosx> √3/2
g.: stosując twierdzenie o trzech funkcjach wyznacz granice:
jaro: 54/x < √5
ada: a) sinx = 1/2 b) cosx> √3/2
Witek: prosze o pomoc...........4<2 lub5 nalezy do N..... tresc jest taka .......(Napisz zaprzeczenie zdan wykorzystujac prawo de Morgana, a nastepnie ocen ich wartosc logiczna
didi: jak obliczyć miejsce zerowe funkcji y= 2x- 7
stokrotka: Czy kos moze mi wytlumaczyc na jakiej zasadzie wyznacza sie znak permutacji dla wspolczynnikow macierzy. Bede bardzo wdzieczna.
Serek: x3-3x2+2x=0
Serek: x4-x2-2=0
macho: 1/x>1
Serek: Hejka jeśli możecie to pomóżcie 7x+71-x-8=0
macho: (x2-3x+2)/ (x-1)=0
Macho: x2-3x+2/x-1=0
macho: x + √x - 6 = 0
kacel: (x+x-1)2+(x2+x-2)2+.....+(xn+x-n)2=
Zielona: Pomózcie zielona jestem! POMOCY →
S: PIPI sprawdź czy dobrze PLIS! Oblicz współrzędne punktu A znając współrzedne punktu B i wspórzędne wektora