matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Serek:
Hejka
jeśli możecie to pomóżcie
7
x
+7
1
-
x
-8=0
4 lis 12:05
kraku:
7
x
+ 7/7
x
-8=0 mnożymy przez 7
x
=t , t
2
-8t+7=0. wzory Vieta: suma pierw=8 , iloczyn pierw=7 czyli t
1
=7 t
2
=1 , 7
x
=7 więc x
1
=1 ; 7
x
=1 więc x
2
=0
4 lis 14:47