michal: sin2 x + sin2 2x - sin2 3x=0 jak to zrobic
4 lis 20:38
kazik:
zastosuj wzory na sin 2x i sin 3x i wstaw do równania
4 lis 20:53
michal: a moglbys konkretniej bo nie bardzo rozumiem
4 lis 20:57
kazik:
sin 2x = 2sinx cosx
3
sin3x = 3sinx - 4 sin x
4 lis 21:08
tomek: nie wiem:
4 lis 21:08
machal: a te kwadraty co z nimi prosze rozwiaz cale zadanie bede wdzieczny
4 lis 21:10
kazik:
Słuchaj

ciężko mi to wszystko Ci napisać bo od cho....ry potęg
podstaw z wzorów i podnieś do kwadratu i coś ci z tego wyjdzie
zajrze później to napisz co otrzymałęś dobra

?
to nara spadam do kumpla
4 lis 21:16
michal: to nic nie daje moze ktos inny pomoze
4 lis 21:26
kazik:
sin kw.x + (2sin x cos x) do kw. - ( 3 sin x - 4 sin do trzeciej x) do kw =0
Kumasz

? spróbuj popodnosic do kw.
zaraz ci napisze dalej
4 lis 21:33
kazik:
daje daje tylko dobrze podnies do kw.
4 lis 21:34
kazik:
otrzymasz
sin kw.x + 4 sin kw.x *cos kw.x - 9 sin kw x +24 sin do (4-ej) x - 16 sin do (6 -ej) x
=0
za cos kw x wstaw (1 - sin kw.x) z jedynki tryg. kapujesz

?
głupie obliczenia ,ale wszystko bedzie OK

!
4 lis 21:38
4 lis 21:58
kazik: A teraz jak ch cesz to czekaj na kogoś innego
4 lis 21:59
michał: dzieki bardzo
4 lis 22:04
4 lis 22:13
nusia: może mi ktoś rozwiązać równanie? sinus kwadrat x =1/4
14 gru 21:23
%3Cpre%3E%3Cb%3Enusia%3A%3C%2Fb%3E%20mo%C5%BCe%20mi%20kto%C5%9B%20rozwi%C4%85za%C4%87%20r%C3%B3wnanie%3F%20sinus%20kwadrat%20x%20%3D1%2F4%0A%0A%3C%2Fpre%3E
14 gru 21:23