takitam: f(x)=(3m-5)x2-(2m-1)x+0,25(3m-5) m∈R
Michał: Porównaj liczby x i y, jeśli:
mm4: Prosze o pomoc
g.: wyznacz granicę funkcji (sinusy, cosinusy...)
nero: witam mam male pytanko x3(x2+4)-1(x2-4)=0
NieuK: Chciałem Was poprosić o pomoc w zadaniu 2x3 - 7x2 - 2x + 7 ≤ 0
Inspirowana: Kolejne kąty pięciokąta wpisanego w okrąg mają miarę 100, 120, 110, 100, 110 stopni. W pięciokącie tym poprowadzono przekątne z wierzchołka 120 stopni. Na jakie kąty przekątne
proszę pomóżcie!!!: Załóżmy, że studenci nie przygotowali się do kolokwium. Jest 5 pytań ze 4 alternatywnymi odpowiedziami. Utwórz rozkład trafienia w poprawną odpowiedź.
seno: Bardzo prosze o pomoc. Jak rozwiazac ten uklad nierownosci:
Moniaa: Liczby: |40,25 - 30,5|, 2 cos π/4, |1/√2 - √3| uporządkuj w kolejności malejącej.
M.: Wiedząc, że miary kątów trójkąta ABC wpisanego w okrąg wynoszą A=40 stopni, B=70 stopni, wyznacz miarę kąta między prostą AB i styczną do okręgu w wierzchołku C trójkąta ABC.
paweł: Skrócone dzielenie liczb trzycyfrowych przez 9 polega na skreślaniu jednej cyfry. Wyznacz liczby, dla których taka metoda jest skuteczna.
Hashiri: Ile wynosi x, a ile y w tym układzie ?
Bartek: Czesc, pomozcie jak mozecie !
KROPKA: Dane są punkty A(-3;2), B(1;4), C(3;-5), D(-1;-7). Oblicz współrzędne wektora →AB+2CD→
S: Pomóżcie! Wyznacz miejsce zerowe funkcji?
ania:
paula: x3-3√2x2+√2x-6=0 pomozcie!jak to rozwiązać?
ania: x3-3√2x2+√2x-6=0 proszę pomóżcie mi rozwiązać to zadanie, bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrać
Jozin: Przykład do rozwiązania:x3-2x2+6x-27 Proszę aby rozłożyć wielomian w podobny sposób:x3-9x2-4x+36
mósk: W trapezie prostokątnym krótsza przekątna ma długość 8cm i tworzy z dłuższą podstawą kąt 30 stopni. Różnica między długościami podstaw jest równa 4cm. Oblicz obwód i pole tego
zaqwsx: Dana jest funkcja f(x)= x2 + bx + c Wyznacz wspolczynniki b,c , jezeli zbiorem rozwiazan nierownosci f(x)<0 jest przedzial:
komandos: jak rozwiazac rownanie : 1/( 2x - 2-x) = 2/5
Tołdi: kamień wyrzucono z katapulty z prędkościa poczatkową 20m/s w góre pod kątem 45o. wyznacz połozenie i prędkośc kamienia po czasie 1,2s
Tołdi: mam problem z Fizyka mógłby ktos pomóc Zad:
lila: jak rozwiazac: 2x+1 + 4 x 5x+2 ≤ 5x+3 - 2x+1
Olek: Wykaż, że dla dowolnego kąta α, jeśli tgα > 0, to tgα + ctgα ≥ 2, oraz jeśli tgα < 0 to tgα + ctgα ≤ -2.
Bejbuś89: BARDZO PROSZĘ O POMOC ! zad.
sylwia: obliczyc pochodne funkcji na podstawie wzorów......
g.: oblicz granicę funkcji w punkcie. 1.
kiki: ile iest równa połowa liczby 86
g.: oblicz granicę funkcji. 1.
dawcio: (2-x)(3x+1)(2x-3)>0 2x3-32x-3x2+48≤0
pipi POLECA!!!!!: str. www.zadania.info macie tu na tej str. mnóstwo zadań z rozwiązaniami z róznych działów