seno: Bardzo prosze o pomoc.
Jak rozwiazac ten uklad nierownosci:
y - 1/2x >= 1
3y + 2x >= 6
znak >= oznacza wieksze lub rowne
Pomozcie blagam
29 paź 21:17
maa: y=1/2x+1
3y=-2x+6 -> y=-2/3x+2
Narysuj wykresy obu funkcji w ukladzie wspolrzednych
to po pierwsze
29 paź 21:24
pipi: Należy ten układ rozwiązać graficznie
narysować proste o rwnaniach
tak jak Ci napisała " maa"
i wybrać częśc wspólną
nad każdą z tych prostych
wyjdzie Ci ta częśc wraz z półprostymi o wspólnym punkcie przecięci i to będzie odp (
inaczej sie nie da ) OK

29 paź 21:32
seno: czyli moge dac taka odpowiedz:
Zbiorem rozwiazan tego ukladu nierownosci jest ten obszar ( tu dam strzalke do tego

)
zawarty miedzy dwiema polprostymi o wspolnym punkcie przeciecia wraz z tymi polprostymi.
Moze byc tak
29 paź 21:41
pipi: TaaaaaaaaaaaK
29 paź 21:44
seno: Wiekie dzieki za wszystko
29 paź 21:45
pipi: OK
29 paź 21:46
niki: x+y<2
y-x>=-8
9 gru 16:25