matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kiki:
ile iest równa połowa liczby 8
6
wynik ma wysc w postaci potęgi
29 paź 16:19
pipi:
bajka
6 18 - 1 8 = 2 1/2= 2 wykonujesz dzielenie potęg o tych samych podstawach (odejmując wykładniki) czyli 18 - (-1) = 19 19 czyli odp to 2
29 paź 16:45
b.:
akurat tutaj mnożymy, bo już mamy 1/2 (a nie 2), czyli 18+(-1)=17 odp. 2
17
29 paź 20:42
pipi:
OK
!
29 paź 20:51