Małaa: 1. Zapisz w prostszej postaci: a) 12xy2/4
Asica: Uczeń przeczytał książkę w ciągu 3 dni. Pierwszego dnia przeczytał 25 % całej książki i jeszcze 10 stron. W drugim dniu 5/11 reszty i 10 stron, w trzecim ostatnie 50 stron.
Alek: Końce wskazówek zegara na wieży ratuszowej są oddalone od środka tarczy o 1m i 1,5m. Jaką drogę w ciągu godziny pokonuje koniec wskazówki minutowej, a jaką koniec wskazówki
zuza: oblicz objętość i pole powierzchni graniastosłupa prostego, którego postawą jest trójkąt prostokątny, a przekątne ścian bocznych są równe 4, 5 i c cm.
Aneta: POMOCY!
koko: Jak to obliczyć ? wiem jak to robić na liczbach, (n!/k!(n-k)!) ale ta niewiadoma (m) niestety mnie
figo: pole odcinka kołowego wynosi 18π cm kwadratowych i stanowi 3/5 pola koła.podaj miarę kąta środkowego wyznaczającego ten wycinek oraz promień koła i długość łuku tego odcinka.
jola: 2x - 2-x <3/2
Milka: Teraz dobrze, 6 napewno jest do potęgi x i co z tym ? ( 3- 2 √2 )x + ( 3+ 2 √2 )x = 6x
iksde: Ile to jest 2+2x2+2x2+2x+ 5+5x5+1235x22
Milka: Nie wiem gdzie może być błąd, bo delta wychodzi mi ujemna, a rozwiązanie na oko znalazłam .... ( 3- 2 √2 )x + ( 3- 2 P{2} )x = 6x
Efka: Wykaż, że jeśli długości kolejnych boków czworokąta opisanego na okręgu tworzą ciąg arytmetyczny, to ten czworokąt jest rombem.
Ktosik: 8(4x + 4( -x) ) - 54 (2x + 2( -x) ) +101 = 0
Nivea: Podaj jawny wzór na Sn oraz udowodnić indukcyjnie jego poprawnośc. an=an-1+2an-2, a0=1, a1=1
Tomaszko: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których każda liczba spełniająca równanie log2m(x-1)+logm(x-1)-2=0 jest mniejsza od 3. Proszę o pomoc
anula: dana jest funkcja kwadratowa y=-x2-x+3/4 zbadaj monotoniczność tej funkcji
karmnik: log3x+log5x=log15/log3 odp. x=5.
Reverie: 1. Uzasadnij, że suma odległości punktu przecięcia przekątnych czworokąta od wierzchołków czworokąta jest mniejsza od sumy długości dowolnego innego punktu
edziullka: √2*52
SSS: rozwiaz rownanie metoda algebraiczna i graficzna
karmnik: log(5-x)+2log2√x-3=0 poprawna odpowiedź:238
anula: proszę o pomoc bo tego nie rozumiem: SUMA CYFR PEWNEJ LICZBY DWUCYFROWEJ WYNOSI 5. ILOCZYN TEJ LICZBY I LICZBY O TYCH SAMYCH,
Anna: Zapisz wzór funkcji liniowej, której wykres jest równoległy do wykresu funkcji x-3y-6=0, a jej miejsce zerowe jest pierwiastkiem rownania;
darkghost: a) określ dziedzinę b) podaj zbior wartosci
wojtek 1990so: jak znajdzie się ktoś dobry z funkcji na poziomie maturalnym, i zechce mi troche wytłumaczyć to byłbym wdzięczny .moje gg 12200475 prosze
Karolin@: napisz przestrzeń zdarzeń elementarnych Ω dla następujących doświadczeń losowych: f)losowanie jednej kuli z urny, w której są 3 kule białe, 2 czerwone i 1 niebieska
iwona: Pomóżcie! Zbadaj monotoniczność funkcji: f(x)=ex-2, używając pochodnych.
=bst=: ehh, jutro mam próbny test na gimnazjumstrasznie się boje, bo zwłaszcza z Matematyki jestem lewy
BMM: Znajdź x: logx √6=-0,25
fadusia: jak to zrobić? (3x2)-2 razy (2x2)-3=
karmnik: 1001/3-logV3
Grzesiek: POMOCY podany mam trójkąt równoramienny, gdzie podstwa ma 10 cm, i kąt przy podstawie ma 70 stopni. Mam obliczyć obwód i jego pole. Szybko proszę o pomoc
fadusia: jak to zrobić? POMÓŻCIE
karolina: narysuj wykres funkcji y=-2+1 oblicz jej własnosci pomocy!
ktosssss12: ile wyjdzie?
ktosssss12: wyznacz dziedzinę funkcji: y= logx-1 (x2-1)
Olcia: Witam! Mam takie pytańko do was czy wie ktoś jak napisać biznes plan z przedsiębiorczości bo