matematykaszkolna.pl
Olcia: Witamemotikonka! Mam takie pytańko do was czy wie ktoś jak napisać biznes plan z przedsiębiorczości bo mam takie zadanie a ja niewiem kompletnie od czego mam zacząć? Jak mam to obliczyć wszystkoemotikonka Bardzo PRZEPRASZAM ze pisze to na tym forum z matematyki ale nie znam forum z przedsiębiorczośći bardzo bym prosiła o pomoc może zna ktoś jakieś strony albo sam ktoś pisał biznes planemotikonka? Bardzo prosze pomóżcieemotikonka? I PRZEPRASZAMemotikonkaemotikonkaemotikonka PROSZĘ RÓWNIEŻ O POMOCemotikonkaemotikonkaemotikonka
25 lis 07:48
PietaX: Osoba czytająca Twój biznesplan jest zajęta, często ma inne problemy, z którymi musi się zmagać. Świadomie i podświadomie ocenia Cię na podstawie sposobu wypowiadania się. Zatem: * niech Twój język będzie prosty; * unikaj prób zmieszczenia w jednym zdaniu zbyt wielu pomysłów; * niech każde zdanie wypływa logicznie z poprzedniego; * nie szafuj przymiotnikami; * przedstawiaj dane w formie tabeli tam, gdzie taka forma byłaby właściwa. Jeśli doradca kredytowy lub kierownik działu kredytów znudzi się, czytając materiały, prawdopodobnie nie podejdzie do Twojego projektu z właściwym zrozumieniem. Więc przycinaj, przycinaj i jeszcze raz przycinaj tekst, zostawiając jedynie to, o czym czytający naprawdę powinien zostać poinformowany. Zbyt szczegółowe opisy usuń. Fakty i pomysły, które przedstawiasz, okażą się łatwiejsze do przyswojenia i wywrą większy wpływ na czytającego, jeżeli będą tworzyły logiczną sekwencję. Unikaj serii chaotycznych akapitów, nawet najlepiej sformułowanych. Upewnij się również, że to, co znalazło się w jednym akapicie, harmonizuje z tym, co napisałeś w innym. Nie przesadzaj, opisując swoje przedsięwzięcie. Doradca kredytowy lub inwestor, czytając Twój plan , myśli w kategoriach liczb. Słowa nie zrobią na nim wrażenia, chyba że zostaną poparte dokładnymi wyliczeniami. Spróbuj zatem określać zjawiska liczbowo wszędzie tam, gdzie to możliwe.
25 lis 08:18
Olcia: a może ktoś gotowy biznes żeby przesłać na meilaemotikonkaemotikonka? Plisemotikonkaemotikonka
25 lis 09:31