asia: pomóżcie proszę proszę proszę proszę przekrój poprzeczny tunelu metra o 3000m jest częścią koła o promieniu 4cm linia PQ wyznacza poziom tunelu na którym będą
enter7.12: określi liczbę rozwiązań równania w zależności od wartości parametru p. a) b) c)
Tomek: Zosia kupiła 10 bułek, w tym 4 z makiem i 6 z sezamem. W domu wyjęła z torby trzy bułki. Oblicz prawdopodobieństwo, że wyjęła co najmniej jedną bułkę z makiem.
Tomek: Wyznacz dziedzinę funkcji : f(x) = √x3-10x+9
Tomek: Sprowadź wyrażenie do najprostszej postaci i oblicz jego wartość dla a = √3, b = √2.
snopka: Oblicz granicę: eVn+1
enter: Witam! Bardzo proszę o pomoc w zebraniu wiadomości na temat sposobu rozwiązywania równań i
Siden: a)1/x+2 + 1/x-2=? b) k-1/k2+k * 2k/k2-1
Sara: 1. Wyznacz współczynniki p i q trójmianu y=x2 +px+q wiedząc, że miejscami zerowymi są liczby 2 i -3.
paw_el: Witam. Mam tutaj kilka zadań z planimetri ! One są banalne, wiem, ale potrzebuję odpowiedźi krok po kroku. Dziękuje bardzo
Gary: Rozwiąż równanie: (8x-15-x2)*(x-3)=0
emila2407: (2x-2)(x-3)< (x-3)(x-4)
kaj: mruczek proszę jak do tego doszedłeś?
kaj: Proszę pomóżcie: Oblicz sumę wszystkich liczb trzycyfrowych zapisanych wyłącznie za pomocą cyfr wybranych ze zbioru (0,1,2,3).
kaj: Proszę pomóżcieblicz sumę wszystkich liczb trzycyfrowych zapisanych wyłącznie za pomocą cyfr wybranych ze zbioru (0,1,2,3 ).
emila2407: 3x2-4x-2=0
emila2407: podaj wartość funkcji trygonometrycznych kątów ostrych trójkąta prostokątnego o przyprostokątnych 6 i 8
Marcin: Dla jakich argumentów funkcja f(x) =3+4/x-2 przyjmuje wartości większe niż -1
Pati: Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu tego równania . 10 * 2x-4x = 9
zan: W okrąg wpisano czworokąt ABCD. Jkaie miary mają jego, kąty jeżeli wiadomo, że kąt prz wierzchołku A jest dwa razy wiekszy niż kat przy wieszchołku B i jednoczesnie cztery
XXX: o co chodzi z tym ''moc''
Pomózcie: mam 2 odpowiedzi b dlaczego one sie różnią bo nie rozumiem, która jest dobra
arturek: Wyznacz wzór funkcji liniowej f wiedząc, że f(– 2) = 10 oraz f(3) = – 5. Dla jakich argumentów wartości funkcji f są większe od 40?
Do Basi: mam 2 odpowiedzi b dlaczego one sie różnią bo nie rozumiem
Marta: Proszę o pomoc Za pomocą wzorów redukcyjnych oblicz sin 120 stopni
Marta: Prosze o pomoc Pomózcie
kuman:
zyga: Basiu serdecznie dziękuję. Życzę dalszego tak dużego zaangażowania się w te forum.
rypka: W trapezie różnica kwadratów długości przekątnych jest równa 18, a miary kątów przy
stiv: Witam mam problem z zadaniem f(x) = sin2 x sin x2 trzeba wyliczyć pochodną