takitam: wyznacz te wartości m dla których równanie x2+mx+m+5/4=0 ma dwa różne pierwiastki ujemne.
Głupia: O co chodzi w tej liczbie PI?:(:(
Ela: z2=-1/2+i√3/2
irek z LO: Ocen wartosc logiczna zdania, a nastepnie wyraź jego zaprzeczenie ; 3 jest dzielnikiem 33 i 9 jest dzielnikem 33 o co tu biega? nie umam szloch
radek: sossss................czy ktos wie jak to zrobic?......I3x-12I=5 i I-5x-3I=11 kombinuje i nic mi nie wychodzi
maciek: . Czy można określić funkcję f w punkcie x = 0 tak, aby była ona w tym punkcie ciągła
maciek: f(x)=√1+x-1 / x
kaczor: Wyznacz wartości funkcji trygonemetrycznych kąta ostrego α, jeżeli sin tego kąta stanowi 75% wartości funkcji cos tego samego kąta
kaczor: Oblicz układ równań
daria D: mam obliczyc nierównosc Ix+3I≤1 i drugie Ix+7I≥2 nie wiem jak mam sie do tego zabrac totalna luka prosze o pomoc....
iwcia: nie rozumie o co tu chodzi szlochhhhhhhhhhh...........I3x-2I+x=3 i drugie to Ix+5I-2Ix-4I=9 prosze o ratunek
wanatka: W trójkącie wysokość CD dzieli bok AB na odcinki AD=4 i DB=10, BC=16.. Wyznacz długości odcinków, na jakie symetralna boku AB podzieli bok BC.
jagna: czy znajdzie sie dobra duszyczka i pomoże? mam takie zadanie Ix+3I-2Ix-1I≤-2,.......plissss
Ela: proste zadanie ale nie radzę sobie z liczbami zespolonymi otóż może mi ktoś wyjaśnić zdanka tego typu:
Ania: Ile jest liczb całkowitych spełniających warunek: -116≤4-2x≤110
Macho: obliczyłem t. t1= -5 a t2= -1 . Czy w tym wypadku nie ma rozwiązania
Macho: 25x+6*5x+5=0
ADELKAKISS: z okna umieszczonego na wysokosci W nad ziemia wyrzucamy pilke wgore z predkoscia V .Po uplywie czasu T pilka znajduje sie na wysokosci H ktora mozna obliczyc ze wzoru
Ania: Jakie liczby spełniają warunek: -2≤3x=7≤10? Wynik:<-1:2)
adelkakiss: o ile procent zmniejszy sie pole kwadratu jezeli kazdy jego bok zmniejszymy o 10%
monia: oblicz obwod prostokata ktorego przekatne maja dl 6 cm iprzecinaj sie pod katem 60 stopni
smoterek: W jaki sposob policzyć argument liczby zespolonej czyli kąt α w zapisie radianowym ? Jak to zrobić dla liczby np. i +1 , chciałbym po koleji dowiedzieć sie w jaki sposób sie to
michal1989i17: Przekątna prostopadłościanu, którego krawędzie są w stosunku 2:3:5, ma długość 3m. Wyznacz wymiary tego prostopadłościanu.
małgola: witam mam problem z zadaniem . Oto tresc ; Basia jest o 5 lat starsza od agi. Rok temu była dwa razy starsza od agi. Ile ma lat aga?
g.: wyznaczyć granice funkcji...
babe: sin4 x- cos4 x=0 i x∈<0;2π>
Arek: Pokój ma skośny sufit,który nachylony jest do poziomu pod kątem 300.W najmniejszym miejscu pokój ma 120 cm wysokości.Podłoga ma kształt kwadratu o boku 3 cm.Jaką wysokość
Rafał: x3-3x2+2x=0
Macho: 252+6*5x+5=0
Rafał: | x + 1 | - 2 | x - 2 | < x
ecia1234: jest ktoś chętny może aby pomuc mi z matmom dokładnie to logarytmy nauczycielka się na MNIE UWZIEŁA
Daniel: co można powiększyć odejmując?
jolka: dlugosc wektora A wynosi 5 jednostek a wektora B wynosi 7. jaka moze byc najwieksza i najmniejsza dlugosc wektora R=A+B
daro: oblicz pochodną:
aga: mam pytanie: Gdy mi wyjdzie tg= - 4/5 to znaczy ze ten kat jest rozwarty? i jaka on ma miare? robimy tak ze sprawdzamy tg = 4/5 i potem to odejmujemy od 180 stopni
Doti :): Dla jakiej wartości współczynnika a punkt P należy do hiperboli y= a/x