matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
adelkakiss:
o ile procent zmniejszy sie pole kwadratu jezeli kazdy jego bok zmniejszymy o 10%
3 lis 18:05
nuka:
0,9a *0,9a *100%= 0,81 a kw *100%= 81% akw 100%-81%= 19% odp pole zmniejszy się o 19%
3 lis 18:26