irek z LO: Ocen wartosc logiczna zdania, a nastepnie wyraź jego zaprzeczenie ; 3 jest dzielnikiem 33
i 9 jest dzielnikem 33 o co tu biega? nie umam szloch
3 lis 21:47
b.: tutaj są podobne przykłady
1643
4 lis 13:39
irek z LO: sorki ale patrze patrze i nic nie łapie<szloch>
4 lis 16:56
irek z LO: dalej nic nie wiem z tego.................chyba jestem typem z pod ciemnej gwiazdy
totalna dziura.....pomocyyyyyyyyyy
4 lis 21:06
J: 3 jest dzielnikiem 33 - tak, jest. wartośc logiczna zdania = 1 bo to prawda
9 jest dzielnikiem 33, wartość logiczna zdania = 0 ponieważ to nieprawda
a teraz zaprzeczamy:
3 nie jest dzielnikiem 33, wartość logiczna zdania = 0 (ponieważ to fałsz)
9 nie jest dzielnikiem 33, wartość logiczna zdania = 1 (ponieważ to prawda)
4 lis 21:27
J: 3 jest dzielnikiem 33 - tak, jest. wartośc logiczna zdania %3D 1 bo to prawda
9 jest dzielnikiem 33, wartość logiczna zdania %3D 0 ponieważ to nieprawda
a teraz zaprzeczamy:
3 nie jest dzielnikiem 33, wartość logiczna zdania %3D 0 (ponieważ to fałsz)
9 nie jest dzielnikiem 33, wartość logiczna zdania %3D 1 (ponieważ to prawda)
4 lis 21:27