matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rafał:
x
3
-3x
2
+2x=0
3 lis 15:23
Mycha:
x(x
2
-3x+2)=0 x=0 lub x
2
-3x+2=0 Δ=1
√
Δ
=1 x
1
=1 lub x
2
=2 x=0 lub x=1 lub x=2
3 lis 15:35