radek: sossss................czy ktos wie jak to zrobic?......I3x-12I=5 i I-5x-3I=11 kombinuje i
nic mi nie wychodzi
3 lis 21:36
kucyk:
opuszczasz moduł na dwa równania
1) 3x - 12 = 5 3x - 12 = -5
3x = 17 3x = 7
x = 17/3 x = 7/3
podobnie w drugim oblicz
3 lis 21:54
życzliwa:
I3x-12I=5 z własności modułu
3x-12=5 lub 3x-12=-5
3x=17 lub 3x=8
x=17/3 lub x=8/3
drugi analogicznie
I-5x-3I=11
-5x-3=11 lub -5x-3=-11
5x=-14 lub 5x=8
x=(-14)/5 lub x=8/5
3 lis 21:54
radek: dzieki serdeczne juz wiem o co chodzi wielki szacu
3 lis 22:01
3 lis 22:26
radek: dzieki wielkie uratowaliscie mi zycie
4 lis 01:02