prosze o pomoc: Pole trójkąta równoramiennego jest równe 25. oblicz długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt, wiedząc ze ramię jest dwa razy dłuższe od podstawy
diunia: W grze liczbowej losuje się trzy liczby spośród dwunastu. Oblicz ile należy wypełnić kuponów, aby mieć pewność wygranej?
Kasia: Ile można utworzyć różnych siedmiocyfrowych numerów telefonicznych o niepowtarzających się cyfrach, których dwiema pierwszymi cyframi są 3 i 0 lub 4 i 0 w podanej kolejności?
Niusia: Wypisz wszystkie trzyelementowe kombinacje zbioru {1,2,3,4,5}. Ile ich jest?
Natka : Obwód walca ma długość 30πcm, zaś przekątna przekroju osiowego d tworzy z wysokością walca 60°. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego walca.
prosze o pomoc. nie wiem jak sie za to zabrac: krótsza przekatna trapezu prostokątnego dzieli trapez na dwa trojkaty z ktorych jeden jest rownoboczny. znajdz pole tego trapezu wiedzac ze ramie prostopadle do podstaw ma
g.: granice ciągów - kryterium d'Alemberta. proszę o sprawdzenie.
Natalia: Pole powierzchni ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równe (12+√3)dm2, a stosunek krawędzi podstawy "a" do wysokości ściany bocznej "h" jest równy 1:2. Oblicz pole
marcin: witam mam 4 zadanka do rozwiązania na sprawdzian mam nadzieje że pomożecie 1)narysuj wykres funkcji i opisz jej własności:
Blanka: Oblicz pochodne funkcji: a)f(x)=5x3 *pierwiastek trzeciego stopnia z 2-3x
Blanka: Wyznacz ekstremum funkcji: f(x)=x3-3x2-9x+19
m: Wiedząc, że cos alfa = √8+√15/4 i alfa∈(3/2pi; 2pi) oblicz wartość liczbową wyrażenia (sin alfa + cos alfa)2
m: Sinus kąta alfa ∈ (pi; 3/2 pi) jest o √2/2 większy od kosinusa tego kąta. Oblicz cos alfa.
:(: stosunek długosci ramion trapezu opisanego na okregu o promieniu 6 wynosci 3:4. obwod trapezu jest rowny 70. oblicz dlugosci podstaw tego trapezu
yaris : 1. (1/2)x-1/|x|<2 2. x2-4|x|/x2+2>0
mm4: Każdej karcie bankomatowej jest przypisany numer identyfikacyjny zwany kodem PIN. Kod ten składa się z 4 cyfr (cyfry mogą się powtarzać, ale kodem PIN nie może być 0000).
g.: 1. twierdzenie o dwóch ciągach. mogę wykorzystać w tym przykładzie?
justyna7932: podstawy trapezu maja długosci 6 i 2 a wysokosc ma dlugosc 4. oblicz odleglosc punktu przeciecia przekatnych trapezu od jego podstaw
pomocy: krótsza przekatna trapezu prostokątnego dzieli trapez na dwa trojkaty z ktorych jeden jest rownoboczny. znajdz pole tego trapezu wiedzac ze ramie prostopadle do podstaw ma
aga: rozszerz ułamki do ułamków o mianowniku 1000 2/5,3/8,1/125,94/100,4/25,18/50,129/250,19/20
aga: 2/5 3/8 2/125 94/100 4/25 18/50 129/250 19/20
ratunku!!: kat ostry miedzy przekatnymi równoległoboku KLMN ma miare 60 stopni. Przekatna KM ma dlugosc 6, a przekatna LN jest prostopadla do boku KN. oblicz dlugosci bokow
g.: zamotałam się na samym końcu proszę o pomoc.
justyna7932: stosunek długości przekatnych rombu o boku 17cm jest równy 5:3. oblicz pole rombu
marcin1201: srodkowa CD trojkata ABC jest równa bokowi AB. Wyznacz katy tego trójkąta ABC wiedzac ze /AB/=4 i /BC/=2√3
marcin1201: podstawa trójkąta równoramiennego ma długość 4. środek okregu opisanego na tym trójkącie dzieli jedna z wyskosci trójkąta na odcinki, ktorych stosunek długości wynosi 3:5.
marcin1201: prosze o pomoc... Pole trójkąta równoramiennego jest równe 25. oblicz długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt, wiedząc ze ramię jest dwa razy dłuższe od podstawy
marcin: Punkt P należy do boku BC trójkąta równobocznego ABC. Odcinek AP ma długość 6 i tworzy z bokiem AB kąt 45 stopni. Oblicz pole trójkąta ABC
pawel: Podstawa trójkąta równoramiennego i środkowe poprowadzone z jej końców maja długosc x. oblicz długości wysokości poprowadzonej do podstawy
justyna7932: Srodkowa poprowadzona z wierzchołka kąta ostrego równoramiennego trójkąta prostokatnego ma długość 5. oblicz pole tego trójkąta.
justyna: środkowa CD trójkąta ABC jest równa bokowi AC i dwa razy krótsza od boku AB. Znajdż katy tego trójkąta
kuba98: ile jest wszystkich liczb , ile trzycyfrowych? ile jest liczb dwucyfrowych w których cyfry sie nie powtarzają? ile jest liczb trzycyfrowych w których wszystkie yfry sa takie
Reverie: Proszę niech mi ktoś pomoże, chyba jestem ciemna, ale od pół godziny siedzę nad tym i nie mam pojęcia jak to zrobić, a jeszcze mam kilka zadań podobnych
POMOCY!: Ramię trapezu równoramiennego ma 12,6 cm długości. Jedna podstawa tego trapezu jest dwa razy dłuższa od drugiej. Oblicz długości podstaw tego trapezu, wiedząc, że można w niego
kłopot: Niech ktoś sprawdzi Zilustruj graficzne zbiory:
Anka: Odcinek łączący środki ramion trapezu ma długość 30cm.Przekątna trapezu dzieli ten odcinek na dwa odcinki , których różnica długości wynosi 10cm. Oblicz długość podstaw
anka: Punkt M leży na bkou BC Trójkąta rownobocznego ABC. Pole trójkąta AMC jest 3 razy większe od pola trójkąta AMB
smerfa:(): (2x-1)(3x+20-7x(x+1)
Mm: Działka o powierzchni 1,4 ha ma kształt prostokąta, w którym stosunek boków wynosi 5:2. Oblicz długość ogrodzenia tej działki.
piasek264:
AnkA: jak naszkicowac zbiór gdzie A={(x,y)∈R2:y≤log2x}?
kinia: w zadaniu nalezy wyznaczyć zbiór A ∩ B,gdzie AiB są podzbiorami R2 i: A={(x,y)∈R2: y≥x2}
kinia: udowodnij że liczby √3, √3 - √2 są liczbami niewymiernymi
kłopot: Poprawiłem i dobrze teraz tak to ma być! Pomocy! Zilustruj graficzne zbiory:
anka: Prosze o pomoc w zadanku..Przekrój ostrosłupa prawidłowego czworokatnego, do ktorego nalezy przekatna podstawy i wierzchołek ostroslupa jest trojkatem rownoramiennym o polu
agus: Potrzebuje te zadanko..inne zrobilam, ale to mi nie wychodzi:(..Krotsza przekatna graniastosłupa prawidlowego szesciokatnego ma dlugosc 3√3 i jest nachylona do
ala: Oceń wartości logiczne podanych zadań? a) (-32 = 9) lub (2 * 1 =) - 0