matematykaszkolna.pl
marcin: witam mam 4 zadanka do rozwiązania na sprawdzian mam nadzieje że pomożecieemotikonka 1)narysuj wykres funkcji i opisz jej własności: dziedzina, zbiór wartości, miejsce zerowe, y>0 y<0 funkcja rosnąca funkcja malejąca funkcja stała, punkty przecięcia z osiami układu ymax i y min a)f(x)=3x-1 b)y=|x+2|-3 (dla xnależące <0,+nieskończoności) dla xnależącego (-nieskończoności ,0) te dwie ostatnie linijki nie wiem czy nie są do podpunktu d ale nie wiem jak to tam baba napisałaemotikonka 2)znajdź współczynnik kierunkowy i napisz równanie prostej przechodzącej przez punky a(1,5) b(-3, -4) 3)napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty a(-3, jedna trzecia) i a)równoległej b)prostopadłej do prostej y=2x+1 dzięki za rozwiązanie zadańemotikonka
15 paź 22:11
b.: ,,dzięki za rozwiązanie zadań'' właściwie to forum nie jest przeznaczone do tego, żeby ktoś rozwiązywał zadania za kogoś innego, tylko żeby pomagał (np. dając wskazówki) zajrzyj tutaj: i6
15 paź 23:02
marcin: dawniej nie raz pisałem zadania i miałem rozwiązane a potrzebuje rozwiązania a nie wskazówek bo chcący żebym to zrozumiał to musze zobaczyć co się z czego wzieło...
16 paź 08:54
b.: a może by tak kliknąć i6? np. tutaj 44 jest prawie identyczne zadanie jak 1a 1651 -- jak 1b itd.
16 paź 10:56