marcin: witam mam 4 zadanka do rozwiązania na sprawdzian mam nadzieje że pomożecie

1)narysuj wykres funkcji i opisz jej własności:
dziedzina, zbiór wartości, miejsce zerowe, y>0 y<0 funkcja rosnąca funkcja malejąca
funkcja stała, punkty przecięcia z osiami układu ymax i y min
a)f(x)=3x-1
b)y=|x+2|-3
(dla xnależące <0,+nieskończoności)
dla xnależącego (-nieskończoności ,0)
te dwie ostatnie linijki nie wiem czy nie są do podpunktu d ale nie wiem jak to tam baba
napisała

2)znajdź współczynnik kierunkowy i napisz równanie prostej przechodzącej przez punky
a(1,5)
b(-3, -4)
3)napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty a(-3, jedna trzecia) i
a)równoległej
b)prostopadłej do prostej y=2x+1
dzięki za rozwiązanie zadań
b.: ,,dzięki za rozwiązanie zadań''
właściwie to forum nie jest przeznaczone do tego, żeby ktoś rozwiązywał
zadania za kogoś innego, tylko żeby pomagał (np. dając wskazówki)
zajrzyj tutaj:
i6