Wydi: Wiadomo, że a > b > 0 i a2 + b2 = 6ab. Ile wynosi iloraz (a+b):(a-b)?
Wydi: W świeżych grzybach jest 90% wody, a w suchych 12% wody. Ile kilogramów suszu otrzymamy z 22 kg świeżych grzybów?
fadusia : pomóżcie
0doda: Jak dowieść, że różnica dowolnej liczby i sumy jej cyfr jest podzielna przez 9
kamila: i jeszcze takie coś a nie wiem jak: rozłóż wielomian na czynniki:
kamila: mam takie zadanie pan od matematyki dał do zrobienia la jakich wartości współczynników p,q,r wielomian W(x)= x4 + px3 + qx2 + rx + 1 jest równy wielomianowi p(x)= (x2 + 5x
lehu: Proszę o rozwiązanie dwóch przykładów pt. oblicz sprytnie 3√20+√392+3√20-√392=4
pol: cos(x+(π/6)) = sin2x
Arkadiusz POMOCY MAM 42 lata i prubuje sie dalej uczyc to trudne po tak dlugiej przerwie: ktora z ofert banku jest korzystniejsza dla klienta przy ulokowaniu 12000 zl na okres 2 lat
Arkadiusz : (2x-6) = 1, (6-3x) ≥ 5
Bea: L=2πr, r
Bea: h=a√3 pod kreską ułamkową 2 ,a
nivea: x - √7-x <1 Co muszę zrobić?
Sylvia: Dany jest graniastosłup prawidłowy sześciokątny Wysokość graniastosłupa jest dwa razy dłuższa od krawędzi podstawy. Graniastosłup przecięto płaszczyzną zawierającą dwie
krychadd: a) x2-6+7=0 a)4x2-5x+1<0 b) -x2+2x-1=0 b) 3x2-6x>/0
krychadd: zapisz równanie prostej prostopadłej do danej i przechodzącej przez podany obok punkt a) y=2x+2 P=(1,1)
Basia: Zadanie 9, próbna matura, profil rozszerzony
krychadd: napisz wzór prostej równoległej do a) y=2x+1 przechodzącej przez punkt P=(0,3)
Anka: Podstawą ostrosłupa ABCS jest trójkąt równoramienny o podstawie AB długości a i kącie miedzy ramionami AC, BC równym α. Krawędź boczna SC jest wysokością ostrosłupa. Wyznacz
sisi: kochani mam problem z zadaniem: Oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresów funkcji y=1/2x2+6x+16 oraz y=x+8
krychadd: a) y=x 2+6x-10
Paulina: mam takie zadanie y= x2√9-x2 chodzi o wyznaczenie ekstremów funkcji nie wiem czy dobrze mi wyszło minimum lokalne -√6 a maximum √6